Vertaa asuntoja

Matkailijan parhaat sovellukset – Splitwise

Matkailijan parhaat sovellukset – Splitwise

  • 12/04/2019

Kavereiden kanssa matkatessa on turhauttavaa syynätä joka ikinen lasku kaikkien kesken yksi kerrallaan. Kustannusten jakamiseen tarjoaa loistavan avun sovellus nimeltään Splitwise.

Teemme kerran tai pari vuodessa matkan yhdessä opiskelijavuosien ystäväporukan kanssa ja minulle on aina langennut reissun kirjanpitäjän rooli. Jaamme matkan kustannukset tasan kaikkien kesken ja olemme räpeltäneet kuittien kanssa monella eri tapaa.

On perustettu kassa, johon jokainen on antanut ensin saman summan rahaa. Siitä on sitten makseltu kaikki juomiset, syömiset, pääsyliput, julkisten matkaliput, kauppareissut ja muut niin kauan kuin rahaa on riittänyt ja kerätty tarvittaessa uusi potti.

On kerätty talteen kuitit, kirjoitettu maksajan nimi jokaiseen ja minä olen sitten matkan päätteeksi laskukone sauhuten tarkistanut, kuinka paljon kukakin on maksanut ja mitä kukakin on velkaa ja kenelle.

Sitten tuli Splitwise ja mullisti kaiken. Maksuton sovellus on matkakirjanpitäjän unelma.

Splitwise on helppo käyttää

Kuinkas homma sitten toimii? Sovelluksen lataamisen jälkeen perustetaan ryhmä, jolle annetaan nimeksi vaikka ”Machot Mallorcalla” tai ”Kotkat Kanarialla”. Siihen kutsutaan kaikki matkatoverit syöttämällä sovellukseen heidän puhelinnumeronsa tai vaihtoehtoisesti sähköpostiosoitteensa.

Matkaseurueen jäsenten on ladattava sovellus omille matkapuhelimilleen, mikäli heillä ei vielä sitä ole, ja sen jälkeen kaikki pystyvät seuraamaan koko ajan omia velkojaan ja saataviaan sitä mukaa, kun menot sovellukseen päivitetään. Päivitys kannattaa tehdä tietenkin välittömästi maksutapahtuman jälkeen, kun kaikki on tuoreessa muistissa ja kuitti tallella.

Kuittien kirjaaminen on helppoa:

1. Valitaan sovellukseen tallennettu ryhmä, jota kustannus koskee.

2. Valitaan valuutta.

3. Naputellaan menoerä numeroina.

4. Merkitään maksaja.

5. Valitaan ryhmän jäsenistä ne, joita kustannus koskee, tai annetaan olla koko ryhmä valittuna, jos se jaetaan kaikkien kesken. Kulut voi jakaa myös eri kokoisiin summiin tai prosenttiosuuksiin.

Splitwise toimii kaikilla laitteilla

Sovelluksen avulla on helppo seurata jo matkan aikana, että kaikkien lompakoita rokotetaan suunnilleen saman verran. Mikäli haluaa kuitata oman velkansa kaverille, se merkitään sovelluksen kautta hoidetuksi, ja ystävä saa hyväksyttäväkseen viestin maksusta. Maksut voi hoitaa näppärästi myös PayPalin kautta.

Sovelluksen kautta kaikki pääsevät selaamaan ylös kirjattuja virtuaalikuitteja, ja sovellus mahdollistaa myös kokonaiskulujen katsastamisen.

Splitwise toimii niin Android– kuin iOs-käyttöjärjestelmilläkin, ja siitä on saatavilla selainversiokin. Perusversio sovelluksesta on käyttäjille täysin maksuton. Samalta tekijältä löytyy myös ravintolalaskun jakaja Plates by Splitwise, jossa voidaan erotella pöytäkunnissa jäsenittäin kaikkien tilaukset.

Splitwise on tällä hetkellä suosituin sovellus kulujen jakamiseen, mutta markkinoilta löytyy paljon muitakin vastaavia. Apua kulujen jakamiseen tarjoavat muun muassa Divvy, Settle Up, Splid, Google Wallet, Square Cash, Cash App sekä Billr.

Liity keskusteluun