Vertaa asuntoja

Matkatavaran koko- ja painorajoitukset

Matkatavaran koko- ja painorajoitukset

  • 23/01/2016

Millainen laukku, kuinka monta kiloa? Mitkä ovat käsimatkatavaroiden mitat? Lentoyhtiöiden käytännöt vaihtelevat ja matkaaja saakin välillä metsästää reissussa laukkurajoituksia useiden eri lentoyhtiöiden sivujen kautta.

Expedian opas tarjoaa matkaajille hyödyllistä tietoa koskien matkatavarasäännöksiä, matkustit  sitten viikonloppumatkalle tai pidemmälle lomalle. Oppaassa on kerätty kätevästi yhteen listaukseen useimpien lentoyhtiöiden matkatavarasäännökset.
Tarkista tästä matkatavaratiedot eri lentoyhtiöille

Muistathan myös säädökset, mitä matkatavaroihin saa pakata ja mitä ei! Jos olet epävarma niin tarkista jo ennen matkalle lähtöä asia Finavian sivuilta. Perussääntönä esimerkiksi nesteistä kannattaa muistaa, että nesteitä voit viedä matkustamoon korkeintaan sadan millilitran pakkauksissa. Yhteensä niitä saa olla vain sen verran, mitä mahtuu yhteen litran vetoiseen, läpinäkyvään ja uudelleen suljettavaan muovipussiin.
Tätä isommat pakkaukset on pakattava ruumaan menevään matkalaukkuun.
Tarkista tästä Finavian ohjeet matkatavaroille.

Tarkista myös ennen matkaa matkalipusta, kuuluuko siihen käsimatkatavaroiden lisäksi ruumaan menevä matkalaukku. Yleensä lisämatkatavaran lisääminen lippuun onnistuu mainiosti lentoyhtiön kautta. Etukäteen lisätty matkatavara tai erikoismatkatavara on aina edullisempi kuin lentokentällä lisätty matkatavara.

Tiedot: Expedia blogi https://blogi.expedia.fi/kasimatkatavaran-koko-ja-painorajoitukset/ / Finavia