Vertaa asuntoja

Menovinkit 3.-5.1.2020

Menovinkit 3.-5.1.2020

  • 02/01/2020

Espanja.Comin toimitus keräsi mielenkiintoisimmat menovinkit tulevalle viikonlopulle. Talvellakin tapahtuu joka puolella Espanjaa ja teemoja on kaikille. Laita meille vinkkiä tulevista kiinnostavista tapahtumista!

Ympäri Espanjaa: La Cabalgata de los Reyes 5.1.

Sunnuntaina ympäri Espanjaa juhlitaan perinteistä kolmen kuninkaan, Melchior, Caspar ja Balthazar, juhlaa. Perinteen mukaan kolme kuningasta saapuvat kaupunkiin kameleilla ja jakavat lapsille lahjoja. Kaupungeissa nähdäänkin värikkäitä paraateja, joissa lapset metsästävät karkkeja, ja jotka ovat yleensä koko vuoden kohokohta. Juhlaan kuuluu myös perinteinen pyörejä kakku Roscon de Reyes, joka sisältää muun muassa kuivattuja hedelmiä ja se kätkee sisäänsä yllätyksen. Tutustu lissä kolmen kuninkaan julaan Espanjassa täältä sekä tutustu alta muutaman tunnetun kaupungin ohjelmaan.

Málagan kulkue alkaa kaupungin Alcazaba -linnoitukselta noin kello 17.30. Katso tarkempi aikataulu täältä.

Marbellan kulkue ilahduttaa keinolumellaan noin kello 18, ja katsomaan kannattaa suunnata esimerkiksi Avenida Pablo Ruiz Picasso-, Calle Lagasca- ja Avenida Luis Braille -kaduille. Lue lisää Marbellan tapahtumasta täältä.

Torreviejassa kuninkaat saapuvat kello 17.30 ensin satamaan ja jatkavat tästä matkaa keskustaan. Katso tapahtuman tarkempi kuvaus täältä.

Barcelonan paraati alkaa Av. Marquès de l’Argentera -kadulta kello 18 ja se kestää klo 21.15 saakka. Katso kuva reitistä täältä.

Málaga: Coro Joven Carmina Nova 5.1.

Jos kolmen kuninkaan paraati ei kiinnosta, niin voi suunnata Málagan museoon kuuntelemaan musiikkia. Orquesta Filarmónica de Málaga -orkesteri esittää Benjamín Brittenin, Francisco Guerreron, Tomas Luis de Victorian ja Francis Polencin teoksia nimellä Coro Joven Carmina Nova. Konsertti alkaa kello 12.

Lue lisää menovinkistä täältä.

Alicante: ¡COCO El Musical! 4.1.

Joulun ja kolmen kuninkaan kunniaksi Alicanten Aula de cultura CAM -keskuksessa järjestetään koko perheen musikaali. Arvostetun musikaalin liput ovat alkaen 11 euroa.

Katso tarkempi kuvaus Alicanten näytelmästä täältä.

Gran Canaria, Las Palmas de Gran Canaria: Feria de Artesanía Parque de San Telmo 2.-5.1.

Gran Canarian Las Palmasissa kannattaa tänä viikonloppuna osallistua artesaanimarkkinoille San Telmo -puistossa aina kello 10-21. Tänä vuonna paikalla on 105 myyjää, jotka tarjoavat erilaisia käsityöläistuotteita. Lähde tutustumaan paikallisiin perinteisiin tuotteisiin!

Lue lisää markkinoista täältä.

Menovinkkien kuva: Pixabay

Liity keskusteluun