Vertaa asuntoja

Mercadonan uusi hittituote sisältää ”lohikäärmeen verta”

Mercadonan uusi hittituote sisältää ”lohikäärmeen verta”

  • 02/02/2020

Espanjan päivittäistavaraketju Mercadona on tunnettu kosmetiikkaosastostaan, joka on nyt saanut uuden hittituotteen: kasvovoiteen, jonka ainesosiin lukeutuu ”sangre de dragón”. Tutustu myös muihin Espanjassa menestyneisiin supermarkettien kasvovoiteisiin, jotka saat omaksi vain muutamalla eurolla.

Espanjan päivittäistavarakaupoissa myytävistä, erittäin edullisista ja silti laadukkaista kasvovoiteista on kohuttu useaan otteeseen. Tunnetuimpia esimerkkejä ovat Lidlin Aqua Cien sekä Mercadonan Sisbela.

Espanjan kuluttajansuojajärjestö OCU valitsi aikoinaan parhaaksi päivävoiteeksi useiden tunnettujen merkkien, kuten Garnierin, Vichyn ja Nivean, huomattavasti kalliimpien tuotteiden edelle.

Jälkimmäinen nousi otsikoihin, kun selvisi, että juuri samaa voidetta myydään luksusmerkin purkissa 80 euron hintaan.

Valikoima laajenee

Myös Carrefour on panostanut viime aikoina omiin kosmetiikkatuotteisiin ja lanseerannut tuotemerkin Averac. Ketjun ihonhoitotuotteista erottuu edukseen päivävoide, jonka valmistuksessa käytetään vuoriruusua (esp. rosa alpina) – joka on totuttu näkemään ainesosana vain hintaluokaltaan huomattavasti kalliimmissa tuotteissa.

Varteenotettavan ”low cost” -kosmetiikan tarjonta kasvaa Espanjassa koko aika. Uudeksi hittituotteeksi on nyt nousemassa Mercadonan hyllyiltä löytyvää Dragon’s Blood -voide. Sen valmistuksessa käytetään Amazonilla kasvavan Croton Lechleri -puun punaisesta mahlasta saatavaa uutetta.

Mercadonalle suosittua rasvaa toimittavan merkin muita kasvovoiteita myydään kosmetiikkaliikkeissä 80-120 euron hintaan.

Samat aineet eri purkissa moninkertaisin hinnoin

Dragon’s Blood -voide on saavuttanut nopeasti suosiota kauneusalan bloggaajan ja kuluttajien jakamien kokemusten seurauksena. Hintaa tuotteella on samat 5,00 euroa kuin tunnetummalla serkullaan Sisbelalla.

Kasvovoiteen valmistaja on barcelonalainen Laboratorios Rofersam ja voide kuuluu Beauté Mediterranea -tuotesarjaan. Aiemmin kosmetiikkavalmistaja toi markkinoille vain hintavia tuotteita, mutta vuonna 2017 alettiin myyntiin tarjota myös kaikkien kuluttajien lompakolle sopivaa kosmetiikkaa. Yrityksen tavoitteena oli kasvattaa myyntilukuja rajusti, missä suureksi avuksi tuli Mercadona.

Samainen laboratorio tunnustaa markkinoilta löytyvän täysin vastaavia tuotteita noin 85,00 euron hintaan.

Suojaa auringolta ja hidastaa ihon ikääntymistä

Nimensä rasva saa luonnosta saatavasta aineesta, jonka kehutaan hidastavan tehokkaasti ikääntymisestä johtuvia ihon muutoksia ja edistävän rasvan imeytymistä. ”Salainen” ainesosa on ”sangre de dragón”, jota Mercadonassa myytävä voide sisältää neljä prosenttia. Rasva sisältää myös E-vitamiinia, kosteuttavaa aloe veraa sekä allantoiinia.

Dragon’s Blood -rasva antaa suojaa aurinkoa vastaan suojakertoimella SPF 12. Voidetta suositellaan yli 35 vuotta elämää nähneelle iholle, kuivalle sekä sekaiholle ja niin päivä- kuin yövoiteeksikin. Rasvaiselle iholla tuotetta neuvotaan levittämään vain kerran päivässä.

Voidetta valmistavalla Laboratorios Rofersamilla on eurooppalainen Ecocert-sertifikaatti, mikä tosin ei takaa kaikkien heidän tuotteidensa olevan luonnonkosmetiikkaa. Valmistaja voi saada logon, vaikka vain yksi tai muutama sen tuotteista läpäisisi sertifikaatin vaatimukset. Sertifikaattia on mainostettu rasvaa ylistävissä artikkeleissa, mutta kyseisestä purnukasta Ecocert-logoa ei löydy.

Lähteet: Lainformacion.com ja Ecocert.com, artikkelikuva: PxHere

Liity keskusteluun