Vertaa asuntoja

Mijas julkisti viiden vuoden matkailustrategian

Mijas julkisti viiden vuoden matkailustrategian

  • 01/06/2018

Mijaksen kunta on päättänyt matkailustrategiastaan seuraavalle viidelle vuodelle. Suunnitelmaa työstettiin yhteistyössä Málagan yliopiston kanssa vuoden verran. Kunta panostaa gastronomiaan, golfiin ja käsitöihin, joihin liittyviä uusia tapahtumia polkaistaan käyntiin jo tänä kesänä.

Mijas aikoo houkutella rantalomailijoiden lisäksi vieraikseen lähivuosina niin golfin, käsitöiden kuin hyvän ruoankin ystäviä. Paikkakunnalla tehtiin ensimmäistä kertaa laaja selvitys turismin kehitysmahdollisuuksista ja nyt luotua strategiaa on tarkoitus toteuttaa vuoteen 2022 asti.

Suunnitelman ovat työstäneet Málagan yliopiston asiantuntijat organisoimalla useita paneelikeskusteluja ja keräämällä tietoa myös muilla metodeilla useilta eri yhteistyötasoilta. Haastattelujen kohteena ovat olleet muun muassa turismiin liittyvät yritykset, kunnan työntekijät ja eri poliittisten ryhmien edustajat.

Jatkuvaa kehitystä

Tietoa analysoimalla on kartoitettu turismin sektorin nykytilaa sekä pohdittu tarpeita ja mahdollisuuksia niiden kehittämiseen. Todennäköisimmän tulevaisuuden vision ja uuden tiedon pohjalta luotiin suuntaviivat tulevien vuosien vaatimista toimenpiteistä, jotta kunta erottuisi edukseen Costa del Solin lomakohteiden joukosta. Strategia sisältää ideat toimenpiteiden rahoitusmahdollisuuksista.

Mijas golf
Mijaksen kunnan alueella toimii yhteensä kaksitoista golfkenttää.

”Suunnitelman avulla voimme kehittää turismin kasvua ohjelmoidusti ja panostaa kestävään kehitykseen sekä erinomaisuuteen toivotuilla aloilla”, selvittää turismista vastaava kunnanvaltuutettu Josele González. ”Kasvu on mahdollista vain lyhyen, keskipitkän ja pitkän aikavälin toimien avulla.”

Nykyisiä resursseja käytetään hyväksi tulevaisuudessa ja synergiaa eri kohteiden välillä tullaan lisäämään. Kunta uskoo uuden suunnitelman myötä luovansa myös korkeatasoisia työpaikkoja alalla.

Mitä on luvassa?

Konkreettisia toimenpiteitä on muun muassa kahden matkailureittien kehittäminen: hyvien ruokien äärelle johdattava ‘Ruta gastronómica gourmet’ sekä alueen käsityötaitoja esittelevä ‘Ruta de talleres artesanos’.

Mijaksessa toimii aktiivinen käsityöläisten yhdistys (Asociación de Artesanos de Mijas), jonka kanssa kunta tekeekin jo yhteistyötä. Kyseessä on eräs provinssin suurimmista alan yhdistyksistä, ja Mijas pyrkii saamaan kunnan julistettua ”matkailijoita kiinnostavaksi käsityöalueeksi”.

Golftarjontaa aiotaan tuoda myös paremmin esille kunnan toimesta, mikä vaatii yhteistyötä julkisen ja yksityisen sektorin välillä. Kunnan alueella toimii yhteensä kaksitoista golfkenttää. Tämä lisää kohteen kiinnostavuutta ja on tärkeä tekijä sesonkien tasoittamiseen pyrkivissä liikkeissä.

Kolmen pääteeman lisäksi Mijas tulee panostamaan luonnossa liikkumisen mahdollisuuksiin ja markkinointiin. Useita vaellusreittejä kunnostetaan ja myös urheiluturismin mahdollisuuksia parannetaan.

Liity keskusteluun