Millainen on Oviedon Pista Finlandesa?

Julkaistu: 27.01.2020
AjankohtaistaAlue-esittelytUusimmatVideot>Alue-esittelyt -videot
add one

Oviedossa on lukuisia, vehreitä ulkoilureittejä, joista eräs tunnetuimmista on nimeltään Pista Finlandesa. Helmikuun toisena viikonloppuna siellä järjestetään suosittu urheilutapahtuma Farinato Race.

Asturiasissa, kymmenen minuutin automatkan päässä Oviedon keskustasta, saa alkunsa ulkoilureitti nimeltään Pista Finlandesa. Monte Narancon helmaa myötäilevä reitti saa alkunsa Avenida de los Monumentosilta ja vie Fitoriaan saakka.

Edestakaisen 5,3 kilometrin matkan varrella voi ihastella komeita näkymiä Oviedon kaupunkiin – sekä usein myös asturialaisten lehmien tai hevosten liikkeitä. Tie on melkein koko ajan tasainen, ilman sen suurempia ylä- ja alamäkiä, ja sopii niin kävely- kuin juoksulenkillekin. Sen varrella on myös liikuntaharjoitteluun suunniteltuja puistoja laitteineen.

Tässä Tripadvisorin käyttäjien kuvia matkan varrelta. Pista Finlandesaa kehutaan upeaksi paikaksi harrastaa liikuntaa.

Urheilua vanhalla junaraiteella

Helmikuun 8.–9. päivä Oviedon kaupunki järjestää Pista Finlandesalla suuren ja suositun urheilujuhlan nimeltään Farinato Race. Paikan päälle odotetaan yli 6.000 vierasta – reilut 2000 heistä urheilijoita ja loput kannustusjoukkoja. Viikonlopun aikana järjestetään toiminnallisen urheilun kilpailuja kaikenikäisille; erityisesti lauantai on ”perhepäivä”, jolloin perheen pienemmätkin pääsevät esittelemään voimiaan ja taitojaan.

Wikiloc.com tarjoaa lisätietoa reitistä ulkoilun ystäville.

Osa Pista Finlandesaa kulkee vanhan, 1800-luvulla kulkeneen kaivosraiteen reittiä. Vaunuja vetivät alkuun muulit ja myöhemmin veturit – ja kulkivatpa kyydissä väliin paikalliset asukkaatkin paikasta toiseen. Myöhemmin kuntoilureitiksi kunnostetun reitin nimen uskotaan viittaavan ”Suomen pururatoihin” – luonnossa kulkeviin teihin ja polkuihin, joilla harrastetaan liikunnan eri muotoja.

Kurkkaa tästä Erasmus-opiskelija Roosan espanjankielinen haastattelu Pista Finlandesan maisemissa. Roosa kertoo haastattelijalleen myös anekdootteja Suomesta – kalsarikännistä lähtien.

 

Lähteet: Wikiloc.com ja Lne.es, artikkelikuva: Wikimedia

Jaa:

Vältä varkaat ja huijarit

Menovinkit 31.1.-2.2.2020

add one

Mitä mieltä olet uudesta Espanja.Com-sivustosta?

Anna meille palautetta, niin voimme kehittää sivustoa yhdessä parempaan suuntaan.