Vertaa asuntoja

Missä espanjalaiset viettävät kesälomansa?

Missä espanjalaiset viettävät kesälomansa?

  • 15/06/2019

Kansainvälinen matkailusivusto Tripadvisor haastatteli reilua 1.500 espanjalaista heidän kesälomasuunnitelmistaan. Kotimaan matkailu on mielessä useammalla kuin ulkomaille suuntaaminen.

Matkailusivusto Tridavisorin vuosittaisen kyselyn mukaan 95 prosenttia espanjalaisista suunnittelee lomamatkaa kesälle 2019, kun viime kesänä ilmoittaa matkustaneensa 91,5 %. 39 %:lla on suunnitelmissa kotimaanmatka, ja suosituin lomakohde on Teneriffa. Sitä seuraavat Benidorm ja Mallorca. 37 % aikoo suunnata ulkomaille; matkakohteista ykkösenä on Lontoo, toisena New York ja kolmantena Pariisi.

Rantalomakohteet ovat eniten espanjalaisten mieleen. Kymmenen suosituimman kotimaan kohteen joukkoon yltävät edellä mainittujen lisäksi järjestyksessä Roquetas de Mar, Menorca, Gran Canaria, Lanzarote, Chiclana de la Frontera, Fuerteventura ja Ibiza. Matkavarausten top 10:stä ei löydy yhtä ainutta sisämaan kohdetta.

SEMrushin tutkimustulosten mukaan espanjalaiset eivät tee enää yhtä paljon hakuja sanoilla ”halvat lennot” (esp. ”vuelos baratos”) kuin aiemmin. Haetuista kaupungeista ovat yleisimpiä espanjalaisista kohteista Madrid, Sevilla, Valencia, Bilbao sekä Barcelona vuoden 2015 jälkeisiä tilastoja vertailtaessa. Ulkomailta haetaan eniten matkoja Oportoon, Lissaboniin, Lontooseen, Pariisisiin sekä Roomaan.

Suosituimmat lomakohteiden etsintään käytetyt sivustot ovat Booking (17 miljoonaa hakua maaliskuussa 2019), TripAdvisor (yli 10 miljoonaa hakua) ja Skyscanner (noin 3 miljoonaa hakua). Näitä seuraavat Kayak ja Expedia reilulla miljoonalla haulla.

Lomaa suunnittelevien yleisesti käyttämiä hakusanoja ovat myös: lomavuokraus, loma lasten kanssa, tarjous, halpa matka, pääsiäisviikko sekä vuokratalo.

Lähteet: 20minutos.es: Destinos nacionales mas populares & Destinos vacaciones mas buscados, artikkelikuva: Teneriffa/Quartl

Liity keskusteluun