Vertaa asuntoja

Mistä löytyy löytötavaratoimisto?

Mistä löytyy löytötavaratoimisto?

  • 11/02/2019

Löytötavaratoimistot (oficina de objetos perdidos) sijaitsevat Espanjassa paikallispoliisin eli Policia Localin tiloissa. Sieltä voi tiedustella kadonneita tavaroita toimiston aukioloaikoina niin puhelimitse kuin paikan päällä vierailemalla. 

Kadonneita tai varastettuja esineitä kannattaa kysellä, sillä usein varkaat heittävät laukut ja lompakotkin menemään käteiset varat ja mahdolliset arvotavarat niistä tyhjennettyään. Mikäli hukkaan mennyttä esinettä ei löytötavaratoimiston hyllyiltä löydy, poliisi kirjaa sen tiedot ylös, samoin kuin yhteystiedot siltä varalta, että tavara myöhemmin löytää tiensä paikan päälle.

Matkapuhelinten IMEI-koodi kannattaa laittaa talteen muuallekin kuin puhelimen muistiin. Puhelin voidaan jäljittää kyseisen koodin avulla. IMEI-koodi löytyy aina puhelimen myyntiasiakirjoista ja -pakkauksesta, ja sen saa näkyviin omasta puhelimesta näppäilemällä numerovalintaan *#06#. Kannattaa suojata puhelimen sisältö ottamalla käyttöön PIN-koodi.

Viralliset asiakirjat eli passit, ajokortit ja henkilökortit poliisi toimittaa aina kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin, josta ne lähetetään edelleen dokumentin myöntäneelle viranomaiselle. Asiointia helpottaa huomattavasti jos viralliset asiakirjat on skannattu tai kuvattu ja tallennettu puhelimen valokuviin tai pilvipalveluun. Myös kopio auttaa asiaa.

Edustustolla ei ole lakisääteistä velvollisuutta toimia muuten löytötavara-asioissa, mutta lompakoita esimerkiksi lähetetään usein suoraan omistajille, mikäli he maksavat postikulut.

Kuva: Paul Keller

Liity keskusteluun