Vertaa asuntoja

Mitä rahansiirtoja Espanjan verottaja seuraa?

Mitä rahansiirtoja Espanjan verottaja seuraa?

  • 14/12/2019

Espanjan veroviranomaiset tarkkailevat tietyissä tapauksissa rahansiirtoja ja tilitapahtumia ja voivat halutessaan vaatia osapuolilta lisäselvityksiä. Lue, mitkä tapaukset Haciendaa kiinnostavat.

Espanjan verotoimisto eli Hacienda tutkii erityisesti espanjalaisiin pankkitileihin liittyviä rahan liikkeitä. Veroviranomaiset (Agencia Tributaria) ja Espanjan keskuspankki (Banco de España) tekevät yhteistyötä etsiessään merkkejä veropetoksista. On tiettyjä tapauksia, mistä pankit ovat velvoitettuja Haciendalle ilmoittamaan. Diariosurin julkaiseman artikkelin mukaan näitä ovat seuraavat.

Käteisvarojen liikkeistä veroviranomaiset pyytävät tiedon silloin, kun yli 10.000 euron summa siirtyy maasta toiseen. Espanjan rajojen sisäisistä tapahtumista heitä kiinnostavat 100.000 euroa ylittävät. Espanjan keskuspankki ja veroviranomaiset kontrolloivat myös 500 euron seteleiden nostoja tai talletuksia.

Kuvassa Barcelonan Agencia Tributaria de Colón. (kuva: Europaamas)

Varojen siirrot kiinnostavat myös virtuaalirahan osalta, mikäli kyse on yli 10.000 euron toimista tai 3.000 euroa ylittävistä yksittäisistä maksuista. Nämä summat on asetettu rajoiksi epäilyille mahdollisista veropetoksista. Samasta syystä pankeilta pyydetään tieto kaikista vähintään 6.000 euron lainoista tai luotoista.

Aina edellä mainitut tapaukset eivät kuitenkaan lisäselvityksiin johda. Useimmiten niiden seurauksena aloitetaan tarkkailu mahdollisista muista poikkeavuuksista. Mikäli niitä löytyy, osapuolet voivat saada yhteydenoton, jossa pyydetään lisää informaatiota rahan tai virtuaalirahan liikkeisiin liittyen.

Lähde: Diariosur.es

Pääkuva: Pixabay Wolfgang Eckert

Liity keskusteluun