Murciassa kiinteistöjen myynti kasvoi kesäkuussa!

Julkaistu: 11.08.2020
AjankohtaistaAsuminenOstaminen ja vuokraaminenUusimmat
add one

Suurimmassa osassa maata asuntokaupat sekä kiinnostus asuntojen ostoa kohtaan tippui koronaviruspandemian alettua jopa 20 prosenttia. Joillain itsehallintoalueilla asuntojen myynti kuitenkin nousi vuoden 2020 kesäkuussa verrattuna joulukuuhun 2019.

Murcia positiivisin alue

Murcia on ainoa itsehallintoalue Espanjassa, jossa kiinteistöjen myyntiluvut ovat nousseet pandemian aikana verrattuna viime vuoden joulukuun tilastoihin. Melkein 1 200 kiinteistöä myytiin Murciassa kesäkuun aikana, kun taas viime vuoden joulukuussa sama luku oli 1 059. Prosentuaalisesti myyntiluvut nousivat siis 12 %, kun ne taas muualla maassa keskimäärin tippuivat melkein 22 %.

Murcia on myös ollut menestyksekkäin alue kiinteistökauppojen saralla koko ensimmäisten kuuden kuukauden aikana verrattuna viime vuoden alkuvuoteee. Murciassa oli nousua 12% verrattuna koko maan keskiarvoon, joka laski 22% .

Suurin kysyntä on ollut rannikkokiinteistöistä. Murcian lisäksi Baskimaa ja La Rioja ovat olleet menestyksekkäimpiä tilastoissa, molemmissa myyntiluvut tippuivat vain 2 % viime vuoden loppuun verrattuna.

Myyntilukujen tippuminen

Suurin tiputus luvuissa vuonna 2020 näkyi Aragonissa, Baleaarisaarilla sekä Valenciassa. Aragonissa asuntokaupat laskivat jopa 41 %, melkein tuplasti koko maan keskiarvon. Baleaareilla ja Valenciassa lasku oli 35 %.

Myös Galiciassa ja Andaluciassa myyntiluvut ovat tippuneet keskivertoa enemmän, molemmissa noin 28 %. Kanariansaarilla lasku on 30 %, kun taas Madridissa (18,4 %) ja Kataloniassa (15 %) lasku on ollut maltillisempaa.

Käytetyt asunnot

Kuten ennustettu, käytettyjen asuntojen myynti otti isointa osumaa koronakriisin aikana. Käytettyjen asuntojen kaupat edustavat yleensä suurinta osaa Espanjan asuntomarkkinoilla. Asuntojen myynti tippui koko maassa pandemian aikana melkein 23 % verrattuna viime vuoden joulukuuhun.

Taas suurimmat tiputukset käytettyjen asuntojen myynnissä ovat olleet Aragonissa, Baleaareilla ja Valenciassa. Murcia on myös tässä ollut muita menestyksekkäämpi alue, Baskimaiden ja Navarran ohella, jossa käytettyjä asuntoja myytiin jopa 5 % enemmän viime vuoden tilastoihin verrattuna.

Uudet asunnot

Yksi mielenkiintoisista tilastoista on se, että uusia asuntoja on myyty enemmän melkein puolessa osassa maata. Jopa seitsemän itsehallintoaluetta rekisteröi enemmän uusien asuntojen kauppoja tämän vuoden kesäkuussa kuin viime vuoden joulukuussa.

Tässä kohdassa parhaiten menestyneet alueet ovat olleet La Rioja, Murcia ja Cantabria, ja La Riojassa myynnit kasvoivat jopa 46 %. Muun muassa Navarrassa, Asturiasissa, Kanariansaarilla ja Baleaareilla uusien asuntojen myyntiluvut ovat tippuneet tuplasti maan keskivertoa enemmän, ja Extremadurassa luvut ovat tippuneet jopa 46 %.

Kiinteistökauppojen kokonaistilastot ovat tänä vuonna huonoimmat viimeiseen viiteen vuoteen, mutta kuitenkin enemmän kuin vuosina 2012 – 2014.

Lähde: Idealista

Jaa:

Menovinkit 14.-20.8.2020

Espanjassa korona ajoissa ilmi massatestauksilla

add one