Vertaa asuntoja

Neljän päivän työviikko Espanjaan

Neljän päivän työviikko Espanjaan

  • 26/02/2020

Granadalainen yritys toteutti monen työntekijän haaveen: lanseerasi neljän päivän työviikon. Marraskuusta asti toiminut malli on ollut menestys.

Granadalainen yritys Grupo Deluxe teki viime marraskuussa päätöksen siirtyä nelipäiväiseen työviikkoon. Yrityksen 41 työntekijää eivät olleet uskoa korviaan, kun yrityksen omistaja Fran Sanchez ilmoitti kaikkien työviikon loppuvan torstaihin ja muutos ei vaikuttaisi kenenkään palkkaan.

Terveysalan tuotteiden myyntiin keskittynyt yritys on Andalusian alueen ensimmäinen yritys, jossa malli on otettu käyttöön ja tulokset ovat olleet erinomaiset. -Emme pelkästään onnistuneet hankkeessa vaan teimme marraskuussa vuoden parhaan myyntituloksen, Sanchez kertoo.

Yrityksen perustaja Fran Sanchez aloitti myyntiyrityksen seitsemän vuotta sitten vain 25 -vuotiaana. Hän oli työskennellyt aiemmin puhelinmyyntiyrityksessä työtekijänä eikä pitänyt sen toimintamallista. Niinpä hän päätti perustaa oman firman ja tehdä kaiken paremmin.

Tyytyväisiä työntekijöitä

Yksi Sanchezin ideoista on ollut lyhyempi työviikko. Tämä mahdollistaa työntekijöille paremman elämänlaadun, enemmän aikaa perheen kanssa ja viikonloput, joiden aikana ennättää palautua työviikosta.

Myyntiyrityksen henkilökunta on syystäkin tyytyväinen ja silminnähden motivoitunut.
Myyntityön tuloksissa hyvinvointi näkyy konkreettisina lukuina. Motivoituneet työntekijät viihtyvät ja tekevät työtä yrityksen eteen hyvässä tiimihengessä. Työntekijöillä on myös työhyvinvointivalmentaja, jonka oppeja noudatetaan elämänlaadun parantamiseksi.

Malli leviää

Muutkin yritykset Espanjassa ovat napanneet käyttöönsä saman idean. Esimerkiksi jaenilainen teknologiayritys Software DelSol (Mengibar) nousi otsikoihin nelipäiväisen työviikon myötä, vaikkakin heidän työviikkonsa katetaan työvuoroilla. Malleja työn tehostamiseen etsitään näin tyytyväisistä työntekijöistä, jolloin työtuntien sisältö määrittää tulosta enemmän kuin työssä vietetty tuntimäärä.

Tiedot: ideal.es 

Kuvat: Picsels

Liity keskusteluun