Vertaa asuntoja

Pankki kadoksissa ?

Pankki kadoksissa ?

  • 23/12/2013

Pankkien yhdistyminen ja pankkisektorin uudelleen järjestelyt näkyvät konkreettisesti pankkikonttoreiden vähenemisenä. Pienen tauon jälkeen omassa pankissaan asioivaa saattaa odottaa epämiellyttävä yllätys. Lappu pankin ovessa kertoo lähimmän toimipisteen löytyvän mahdollisesti jopa toisesta kaupungista.

Pankkikonttoreita nousi Costa del Solilla kuin sieniä sateella 2000 luvulla. Huipussaan konttoreiden määrä oli vuonna 2009 (1393). Ja nyt konttorien määrässä ollaan jälleen lähentymässä vuosituhanteen vaihteen toimipisteiden määrää. Vuonna 2000 konttoreita oli 905. Tänä vuonna pankkitoimipisteitä on 1055.

Dramaattisimmat muutokset ovat tulleet vastaan pienten kylien asukkaille, sillä konttoreiden sulkemisen jälkeen koko kylä on saattanut jäädä ilman omaa pankkikonttoria. Esimerkiksi Bankian suljettujen konttoreiden asiakkaat saavat suunnata tänä päivänä Malagaan asioidakseen pankkikonttorissa. Bankian alaisuuteen siirtyneet CajaMadrid ja Bancaja ovat kadonneet kokonaan ja muutos syksyn aikana onkin ollut monelle näiden pankkien ulkomaalaiselle asiakkaalle ihmetyksen aihe. Lappu pankkikonttorin ovessa antaa uuden osoitteen ja palvelunumeron.

Moni valitsee pankikseen kotia lähellä olevan konttorin. Tärkeänä valintakriteerina on usein myös tuttu tai kansainvälinen henkilökunta, jonka kanssa asioiden hoito onnistuu.

Kun tämä muuttuu on asiakas ihmeissään. Nettipankin käyttö tuleekin vastaan tärkeänä mahdollisuutena pankkiasioiden hoidossa. Mutta Espanjassa vasta noin 28% asiakkaista käyttää online pankkeja.

Tiedot: Diariosur

Esimerkkejä pankkikonttoreiden muutoksista

Bankia – konttorit ennen 40 – nyt 8
CatalunyaBank – konttorit ennen 7 – nyt 0
CAM – konttorit ennen 28 – nyt 0 (nyt osa Banco Sabdellia)
Novagalicia– konttorit ennen 17 – nyt 1
Unicaja – konttorit ennen 266 – nyt 238
Cajamar – konttorit ennen 149 – nyt 133
Santander-Banesto – konttorit ennen 137 – nyt 123
Caixa-Cajasol – konttorit ennen 117 – nyt 96
Popular – konttorit ennen 88 – nyt 76
BMN (Caja Granada) – konttorit ennen 18 – nyt 15
Caja Espana-Duero – konttorit ennen 20 – nyt 8