Pesäpallo valtaa Espanjaa

Julkaistu: 21.04.2017
AjankohtaistaEläminen ja lomailu
add one

Suomalainen pesäpallo valtaa jalansijaa Aurinkorannikolla. Ensimmäinen Superpesisottelu pelataan sunnuntaina ja tänään suomalaisen koulun oppilaat saivat lahjoituksena pesäpallovarusteet. Luvassa on lisää otteluita niin harrastus- kuin ammattilaistasolla.

Koululle lahjoitus

Aurinkorannikon suomalaisen koulun oppilaskunnan pj Liina Laukkanen (vas) vastaanotti tänään koulun puolesta Suomen Subwayn lahjoittamat pesäpallovarusteet.

Mailat, räpylät ja pallot koululle luovuttivat pesäpalloilijoiden edustajana Matti Mansikka (oik) sekä kaksi Imatran Palloveikkojen C-junioreiden pelaajaa Rasmus Surakka ja Konsta Kurikka. Koulun apulaisrehtori Anita Wegner-Heinänen oli todella iloinen lahjoituksesta. -Pesäpallo on aina ollut osa opetussuunnitelmaa, mutta nyt meillä on paremmat mahdollisuudet sisällyttää se liikunnanopetukseen. Mietimme myös pesäpellokerhon aloittamista.

Myös espanjalaiset koulut tulevat saamaan varustelahjoituksen ja Anita toivookin, että tulevaisuudessa voitaisiin järjestää yhteisiä peliturnauksia. -Tämä tukisi meille kovasti tärkeää yhteisöllisyysteemaa.

Anita Wegner-Heinänen, rehtori Maarit Paaso, Seija Tanhuanpää, Matti Mansikka

Myös liikunnanopettaja Seija Tanhuanpää iloitsi uusista varusteista. Aikaisemmin niitä tuotiin Suomesta million kenenkin Espanjaan tulevalla autolla, Seija kertoo. Nyt saimme kerralla uusittua varusteet ja pääsemme harrastamaan peliä kunnolla.

Suomesta katsojia

Matkatoimisto Saarikoski Travels Oy järjesti chartermatkan sunnuntain peliin. Juha Saarikoski  kertoo, että heidän koneella on tulossa yli 200 henkeä. Yhteensä Suomesta on tulossa noin 500 henkeä ihan vain peliä katsomaan. Juha kertoo, että ensi kevääksi suunnitelmat ovat jo hyvällä mallilla. Seuraavaan otteluun tullaankin sitten isommalla joukolla.

Juniorit treenaamassa

Rasmuksen ja Konstan joukkue on treenaamassa Benalmádenassa.

Rasmus Surakka ja Konsta Kurikka

Poikien aika on kulunut treenatessa ja se on sujunut hyvin Espanjan auringossa. Tämä oli ensimmäinen treenimatka Espanjaan, mutta ei varmasti viimeinen. Lauantaina on vuorossa odotettu vapaapäivä ja suunnitelmissa on, kuinkas muuten, paikallisten urheiluliikkeiden tarjonnan katsastus.

Kultturieroja

Tapahtumaa tuottanut Harri Pajari kertoo, että tapahtuman tuottamisessa espanjalaisessa kulttuurissa on ollut monenlaista haastetta. Erilainen toimintapa on tuottanut runsaasti työtä ja kerran tapahtuma oli jo vähällä peruuntua. Onneksi kaikki kuitenkin järjestyi ja jatkoimme taas suunnittelua, toteaa Harri. Tapahtuman saama hyvä vastaanotto on jo poikinut monenlaisia muitakin suunnitelmia pesäpallon tiimoilta. Mm. junnujen turnaus juuri ennen Suomen kesäkauden alkua olisi hieno tapahtuma aikaisen kesäsään tarjoamalla Aurinkorannikolla.

Sunnuntana pelataan ja syötetään

Peli alkaa klo13 paikalllista aikaa Fuengirolan Elolan kentällä. Peli näytetään Suomessa suorana Nelosen Ruutu -palvelussa. Elolan kentän ympäristössä on muutakin tapahtumaa ja näytteilleasettajia klo 12 alkaen. Espanja.Comin ständillä voi tulla tarkistuttamaan oman syöttätarkkuutensa SuperLukkari -kilpailussa. Palkntoina jaetaan 100 Espanja.Com t-paitaa.

Oheistapahtumia on ympäri Fuengirolan.

Jaa:

Sisusta laatikoilla

Espanjalainen testamentti helpottaa ja nopeuttaa perinnönjakoa

add one

Mitä mieltä olet uudesta Espanja.Com-sivustosta?

Anna meille palautetta, niin voimme kehittää sivustoa yhdessä parempaan suuntaan.