Vertaa asuntoja

Puhelinkopit latauspisteiksi Espanjassa

Puhelinkopit latauspisteiksi Espanjassa

  • 08/11/2016

Vanhan ajan puhelinkopit saavat uuden elämän. Kolikkopuhelimien tilalle on suunniteltu kännyköiden latauspiste, jossa on myös saatavilla kaupunki-infoa kosketusnäyttöruudulta.

Idean takana ovat arkkitehdit Andrés Martínez Cordobasta ja Jesús de Béjar Murciasta. Miesten yritys Mobiliario Smart Andalucía S. L. on asentanut vuoden aikana projektin iUrban myötä kuusi uutta latauspistettä Sevillaan ja Malagaan.
Malagassa pisteet löytyvät Molina Lario kadulta, Plaza de la Merced -aukiolta sekä Plaza de Félix Sáenz -aukiolta.

Ihmisten kiinnostus latauspisteisiin on ollut hyvä, sillä maaliskuusta lähtien kopeissa on ladattu yli 200 000 puhelinta ja lataajista 30% on ollut turisteja. Lisäksi 14 000 henkilöä on ottanut ”selfien” ja lähettänyt kuvan latauspisteen antamaan osoitteeseen. Latauksen aikana näytöltä voi tutkia kaupungin tapahtumia ja palveluita.

Hanke on saanut kaupunkien ja puhelinkoppien omistajan Telefonican kiinnostuksen. Espanjassa on 21 000 puhelinkoppia, jotka ovat käytännössä käyttämättä. Latauspisteiden perustaminen on helppoa, sillä tilat ovat jo valmiina ja uuden rakentamista tai lupia ei tarvita.

iUrban hankkeen myötä yritys rakentaa myös uusia latauspisteitä ja hyödyntää lataustekniikkaa myös busseihin asennettuna. Esimerkiksi Fuengirolaan on jo asennettu kolme aurinkoenergialla toimivaa lataustolppaa aukioille Plaza de España, Plaza de la Constitución sekä Plaza del Carmen.

Arkkitehdit ovat tuoneet käyttäjille palvelun, joka on tarpeen. Älypuhelimien akut kuluvat nopeasti ja jos akun taso laskee alle 20% on moni jo huolissaan yhteydenpito välineen toimivuudesta. Lähellä oleva latauspiste onkin vastaus kysyntään.
Katso tästä lisätietoa iUrban hankeesta

Tiedot: Diariosur
Kuva: iUrban
Lisätietoja: http://www.diariosur.es/economia/empresas-malaguenas/201610/25/iurban-nueva-vida-cabinas-20161025130235.html