Vertaa asuntoja

Rantakohteiden hinnat nousseet

Rantakohteiden hinnat nousseet

  • 22/07/2018

Espanjan rannikkoalueilla sijaitsevien kiinteistöjen hinnat ovat nousseet 6,1% vuoden aikana. Keskimäärin rannikkokohteessa sijaitsevan asunnon neliöhinta on 1757 euroa / m2.


Keskihintaa kalliimmat asunnot löytyvät esimerkiksi Baleaareilta, Barcelonasta, Malagasta ja Vizcayan provinsseista. Rannikkoalueiden asuntojen hinnat ovat keskimäärin 5,6 % kalliimpia kuin asunnot muualla Espanjassa. Eniten hinnat ovat nousseet Baleaareilla, missä vuoden aikana kiinteistöjen hinnoissa on koettu 18,3 % nousu.  Kanariansaarilla Las Palmasin provinsissa hinnat nousivat 14,3% ja Barcelonan ranta-alueella Costa Maresmella 9,8%. Costa del Solilla hintojen nousu on ollut 9,5% ja Teneriffan Santa Cruzin alueella 9,1%.

Hieman maltillisemmin rantakohteiden hinnat ovat nousseet Costa Blancalla Alicanten alueella (4,9%), Costa Doradan alueella Tarragonassa (3,4%) ja Costa de la Luzin rannikkoalueella Cadizissa (3,2%).

Cantabrian meren rantakohteiden hinnat ovat puolestaan pudonneet. Esimerkiksi Vizcayan rannikkoalueen kiinteistöistä maksetaan – 5 % vähemmän kuin edellisenä vuonna. Myös Asturiasin rannikkoalueella hinnat ovat reilun prosentin verran alhaisemmat kuin vuosi sitten. Välimeren alueen ainoa turistikohde, missä asuntojen hinnat ovat laskeneet on Murciassa sijaitseva Costa Cálida.

Kalleimmat neliöhinnat Pohjois-Espanjassa

Vaikka hinnat ovat laskeneet pohjoisen Espanjan rantakohteissa maksetaan silti Guipuzcoan rannoilla korkeimmat kiinteistön neliöhinnat (3111 euroa / m2). Tämän jälkeen hintalistalta löytyvät Baleaarit ( 2868 euroa / m2), Maresmen rannikko (2491 m2) sekä Vizcayan rannikko (2379 m2). Yli kahden tuhannen neliöhintoja maksetaan myös Costa Bravan asunnoista ( 2164 m2) ja Costa del Solilla ( 2146 m2).
Halvimmat rantakohteet löytyvät Costa Calidan alueelta (1060 euroa / m2) sekä esimerkiksi Almerian rannikkoalueelta ( 1161 m2) ja Valenciasta (1215 euroa / m2).

Rannikkoalueiden kiinteistöjen neliöhinnat provinssien mukaan. / Tiedot idealista.com

Tiedot : idealista.com
Kuva: Wikimedia