Vertaa asuntoja

Tarjonta kasvissyöjille on lisääntynyt Espanjassa

Tarjonta kasvissyöjille on lisääntynyt Espanjassa

  • 16/03/2019

Kasvisruokavalion ystävien määrä on kasvanut Espanjassa viime vuosina, mikä näkyy myös katukuvassa ja kauppojen hyllyillä. Kymmenen prosenttia kansasta ilmoittaa tuoreissa tutkimuksissa noudattavansa kasvisvoittoista ruokavaliota.

Espanjan ravitsemustottumuksia kartoittaneen, konsulttiyritys Lanternin toteuttaman tutkimuksen pohjalta kasvissyöjien määrän uutisoidaan lisääntyneen Espanjassa viimeisen kahden vuoden aikana 800.000 henkilöllä. Heitä on nyt maassa 3,8 miljoonaa, eli 9,9 prosenttia väestöstä.

Tarkemmin tutkimuksen tuloksia lukiessa paljastuu, että ”veggie”-joukkoon lasketaan Espanjassa myös ”flexitarianot”. Kyseiseen ryhmään kuuluvien määrä on kasvanut kaikkein nopeimmin. Nämä ”joustavat” kuluttajat ilmoittavat noudattavansa kasvisruokavaliota osittain. He nauttivat ja kokkaavat esimerkiksi kotioloissa pelkästään kasvisruokaa, mutta syövät säännöllisesti mutta harvoin – pari kolme kertaa kuukaudessa – myös kalaa tai lihaa.

Todellisia kasvissyöjiä (esp. vegetariano) on 1,5 % väestöstä ja vegaaneja (esp. vegano) 0,5 prosenttia kansasta, mutta heidänkin määränsä on kahdessa vuodessa tuplaantunut. Kaksi vuotta sitten kasvissyönnin uutisoitiin olevan Espanjassa muotia, mutta tutkijoiden mukaan ei enää voida puhua muoti-ilmiöstä, vaan se on tullut jäädäkseen. Elintarviketeollisuus on vastannut kuluttajien tarpeisiin ja espanjalaisten ostoskärryt täyttyvät tänä päivänä hieman eri tuotteista kuin aiemmin.

Tämä on hyvä uutinen kasvisruokavaliota noudattaville turisteille, joille tarjonta on lisääntynyt merkittävästi niin paikallisten ruokakauppojen hyllyillä kuin ravintoloiden ruokalistoillakin.

Lähde: 20minutos.es,
Artikkelikuva: Pexels

Liity keskusteluun