Alennusta junamatkoista Espanjassa

Julkaistu: 18.02.2020
AjankohtaistaUusimmat
add one

Yli 60 -vuotiaat saavat jopa 50% alennusta kaikista Espanjan valtiollisen rautatieliikenneyhtiö Renfen matkoista. Tarjeta dorada -korttiin ovat oikeutettuja myös kaikenikäiset eläkeläiset ja invalidikortilla.

Eläkeläiset voivat Espanjassa käyttää lisääntynyttä vapaa-aikaansa vaikkapa matkusteluun junalla, lukuisia Renfen tarjoamia alennuksia hyödyntäen. Tunnetuin tapa on hankkia rautatieliikenneyhtiön ”kultainen kortti” eli tarjeta dorada.

Alennuksen suuruus vaihtelee käytetystä junatyypistä tai valitusta matkasta riippuen. Keskipitkistä matkoista ja lähijunista saa kortilla 40 % hinnasta pois. Luotijuna AVEn sekä Avant-junan kyydissä voi reissata arkipäivisin 40 %:n ja viikonloppuisin 25 %:n alennuksella. Kaikkein suurin etuus on Feve-junissa, joihin saa lipun puoleen hintaan normaalista.

Alennuskortin hakeminen

Tarjeta doradan saa itselleen, kun vain todistaa oikeutensa siihen ja pulittaa 6,00 euroa. Kortin voi hakea itselleen minkä tahansa asiakaspalvelua tarjoavan juna-aseman luukulta. Alennuskortti on voimassa vuoden kerrallaan, ja tulee muistaa, ettei sen suomia etuuksia voi hyödyntää muihin tarjouksiin.

Alennusryhmät

Eläkeläisten lisäksi valtion rautatiet tarjoavat alennuksia yli 60-vuotiaille, yli 18-vuotiaille armeijan kävijöille sekä tietyntyyppisille vammaisille. 60 vuotta täyttäneille riittää, kun he todistavat ikänsä passilla tai muulla virallisella henkilöllisyystodistuksella tarjeta doradaa hakiessaan. Sitä nuorempien eläkeläisten sekä vammaisten on todistettava oikeutensa virallisella dokumentilla tai esimerkiksi invalidikortilla.

Lähteet: Lainformacion.com ja Renfe.es, artikkelikuva: Flickr/Luis Zamora

Jaa:

Menovinkit 21.-23.2.2020

Kaikille mahdollisuus harrastamiseen – välinekeräys onnistui!

add one