Aurinkorannikon Hyvän Mielen joulukeräys

Julkaistu: 28.11.2018
AjanvieteEläminen ja lomailu
add one

Joulun alla pieni konkreettinen kädenojennus tuo joulumielen niin lahjoittajalle, kuin lahjan saajalle. Siksi Espanja.Com ja Aurinkorannikon suomalainen ev.lut seurakunta päättivät järjestää tänä vuonna Hyvän Mielen joulukeräyksen.

Espanja.Comin Ismo Ivakko toteaa, että keräys sopii yksityishenkilöille, mutta mainiosti myös työpaikalla, yhdistyksessä tai harrastusryhmässä toteutettavaksi. ”Haastammekin kaikki Aurinkorannikolla toimivat suomalaisyritykset ja -yhdistykset, täällä asuvat ja vierailevat sekä Aurinkorannikolla joulua viettävät suomalaiset osallistumaan Hyvän Mielen joulukeräykseen”, kannustaa Ismo. ”Samalla saa hyvän joulumielen  itsellekin, hän jatkaa”.

Myös pirtteihin pienoisihin

Aurinkorannikolla asuu myös heitä, joille joulusta tulee helposti vain päivä muiden joukossa, vaikka joululla ja joulun sanomalla on varmasti suuri merkitys kaikille suomalaisille, kuuluipa kirkkoon tai ei.

”Tämän tyyppinen apu on todella tärkeää”, korostaa Aurinkorannikon suomalaisen ev.lut seurakunnan vt. diakoniapappi Jarmo Karjalainen. ”Alueelle muuttaa yhä enemmän perheitä. Vaikka näiden avuntarvitsijoiden tarve on prosentuaalisesti pieni, lapsiperheet tarvitsevat erityistä tukea”.

Kirkon diakonia- ja sosiaalityössä ollaan huolestuneita myös nuorista aikuisista, jotka muuttavat Espanjaan suurin odotuksin työn perässä ja törmäävät pian toisenlaiseen arkeen. Usein turvaverkosto puuttuu kokonaan ja apua ei ole helposti saatavilla. ”Vaikka näitä kahden maan väliin tippuneita ei ole paljon, on jokainen liikaa”, toteaa Karjalainen.

Myös yksinäisyys on ulkomailla suuri haaste, sillä sosiaaliset verkostot ovat huomattavasti kapeammat kuin koti-Suomessa. Varsinkin tuolloin jo tieto lahjan antajan lämpimästä ajatuksesta tuo iloa jouluun – vaikka onhan mukava saada myös paketti.

Käy lämmin henkäys talvisäässä, kun joulu on

Kuinka voit osallistua? Mieti, kenelle haluat jakaa hyvää joulumieltä: lapsiperheelle, eläkeläiselle, yksinäiselle… Mikä voisi ilahduttaa?

Kerää koriin tai laatikkoon mukava yllätys: pipareita, nuudeleita, glögiä, villasukat, kaulaliina, kynttilä, 10 kerran bussikortti, pullakahvi- tai lounaslahjakortti, hammastahnaa, shampoota…

Tai löytyykö kaapista hyväkuntoisia leluja, pelejä, kirjoja, tai pieneksi jääneitä vaatteita ja kenkiä esimerkiksi 128 cm tytölle?

Paketoi joululahja. Liitä mukaan kortti, jossa kerrot kenelle toivot paketin tuovan iloa sekä oma joulutervehdyksesi.

Toimita joululahjasi keskiviikkoon 19.12. mennessä pakettien keräyspisteeseen. Seurakunta ohjaa lahjat jouluaatoksi koteihin, joissa apusi tuo suuren ilon.

Pakettien keräyspisteet

Seurakuntakoti, Fuengirola
Ma klo 10 – 14
Ti klo 10 – 16
Ke klo 10 – 14
To klo 10 – 16
Pe klo 10 – 14

Pacosintupa, Fuengirola
Ti ja pe klo 15 – 17
Ma-to klo 9 – 15 (päiväkerho)
Pe klo 9 – 12 (perhekerho)

Torrentupa, Torremolinos
Ma, ke ja pe klo 10 – 13

Espanja.Com ja Aurinkorannikon seurakunta toivottavat mukavaa joulunodotusta ja keräysintoa lukijoillemme.

Lisätietoa keräyksestä:
jarmo.karjalainen@evl.fi tai +34 649 194 085

Jaa:

SmartWorkPlaza Co-working ja Business -keskus Fuengirolaan

Granadan keramiikka on muotia Pariisissa

add one