Aurinkorannikon skeittipuistot

Julkaistu: 01.02.2019
Ajanviete

Lauta ja kypärä mukaan lomalle tai muuttokuormaan! Auringossa on kiva skeitata ja Aurinkorannikolla on upeita skeittipuistoja. Tässä muutama vinkki alan harrastajilta.

Skeittaus tarjoaa hauskaa niin kaikentasoisille harrastajille kuin katsojillekin. Tiesitkö muuten, että skeittaus oli mukana Tokion olympialaisissa vuonna 2021? Tämä varmasti lisää lajin suosiota entuudestaan niin Suomessa, kuin Espanjassakin. Nyt vain ollieita, flippejä ja slideja hiomaan!

Aurinkorannikolla on useita eritasoisia puistoja (parque de skate) niin harjoitteluun kuin hauskanpitoon. Laudan lisäksi voi monissa puistossa kokea vauhdin hurmaa myös potkulaudalla tai BMX-pyörällä. Osa puistoista on aidattu ja valaistu, ja niissä on aukioloajat.  Valitettavasti harvalla puistolla on omia kotisivuja mutta olemme liittäneet juttuun linkkejä joista löytyvät  esimerkiksi osoitetiedot.

BMX-pyöräilyä muutaman vuoden harrastanut Adrian (kuvissa) laittoi omat suosikkinsa paremmuusjärjestykseen:

Skatepark Málaga Rubén Alcántara

Legendaarisen BMX-pyöräilijä Rubén Alcántaran suunnittelema suuri puisto tarjoaa mahdollisuudet moninaisiin temppuihin, jopa maailmanluokan kisanäyttämönä. Alueelta löytyvät muun muassa BMX-maastorata sekä laaja, erityisesti skeittaamiseen suunniteltu alue: suuri bowl, sekä muun muassa spine ja funbox ja pari halfpipea sekä pieni pumptrack. Päiväkortin hinta alueelle on 3,50 €.

Skatepark Ignacio Echeverría, Fuengirola

Ignacio Echeverrían (The Skateboard Hero) nimeä kantavia puistoja löytyy Espanjasta useita. Näistä yksi on Fuengirolassa, suositun Miramar-ostoskeskuksen kupeessa. Suuresta, monipuolisesta puistosta löytyy muun muassa kolme bowlia. Ellei koko perhe skeittaa, kuluu aika mukavasti myös puiston kahvilassa, josta saa pikkupurtavaa edulliseen hintaan.

Skatepark Benalmádena.

Skatepark Benalmádena

Myös Benalmádenan puistossa on vaihtoehtoja kaiken tasoisille skeittaajille. Alueelta löytyy muun muassa bowl, fun box, quarter pipe sekä muita ramppeja.

Skatepark Antequera

Monipuolinen puisto soveltuu kaiken tasoisille skeittaajille. Puistossa on hyvin tehdyt rampit, alueella muun muassa myös spine, fun box ja wallride-seinä.

Skatepark San Pedro de Alcántara, Marbella

Esimerkiksi pari hyvää bowlia, ramppeja ja spine. Soveltuu kaiken tasoisille harrastajille.

  • Kartta, lisätietoa ja kuvia tältä sivulta.
Skatepark Antequera

Muita skeittipuistoja Aurinkorannikolla muun muassa: Alhaurin de la Torrejosta löytyy myös pumptrack, lisäksi Coin ja Pizarra, sekä pienempi puisto  Marbellasta. Esteponaan on vastikään avattu BMX-maastorata, jonka pumptrackillä voi viilettää myös laudalla.

Artikkeli päivitetty 27.1.2022

Kuvat: Camilla Lindström

Jaa:

Tuhansia porausreikiä Espanjan maaseudulla

20 tapaa onnitella espanjaksi syntymäpäivänä