Davis Cup tuo Marbellaan miljoonatulot

Julkaistu: 29.01.2018
Ajanviete
add one

Euroopan tenniseliitti suuntaa katseensa Marbellaan 2-4. helmikuuta, sillä silloin kohtaavat Espanja ja Iso-Britannia Davis Cupin ensimmäisen kierroksen karsinnoissa. Ottelut pelataan Hotelli Puente Romanon kentillä Marbellassa.

Marbella valittiin Davis Cup ottelupaikaksi jo kolmannen kerran.  Vuonna 1989 samalla Puente Romanan kentällä kohtasi Espanja Meksikon ja vuonna 2009 kohtasi Espanja Saksan Puerto Banuksen härkätaisteluareenalle rakennetuilla tenniskentillä.

Vilkas viikonloppu

Davis Cup tuo Marbellan turismille loistavan piristysruiskeen keskellä talven hiljaisinta turistikautta. Alueen hotellien käyttöaste on noussut noin 70 %:iin ja paikalle saapuu pelkästää median edustajia 300 toimittajaa jotka välittävät tiedot otteluista yli 50 maahan. Ottelut myös televisioidaan ja lähetetään Espanjan ja Iso Britannian kansallisilla kanavilla (RTVE ja BBC).

Ottelukatsomoihin mahtuu 9000 henkilöä ja tammikuun viimeisellä viikolla lippuja oli myynnissä enää 600.

Pelaajalista

Espanja ja Iso Britannia ovat kohdanneet alkukarsinnoissa edellisen kerran 1986 jolloin Iso Britannia voitti ottelut 4-1 kotikentällä Telfordissa. Espanja lähtee hakemaan voittoa maailmanlistan11. sijalle rankatun Pablo Carrenon Bustan johdolla. Muita pelaaajia joukkueessa ovat Roberto Bautista Agut, Albert Ramos-Vinolas, David Ferrer ja  Feliciano Lopez. Vastassa on kuitenkin kova joukkue jonka pelaajat ovat Kyle Edmund, Cameron Norrie, Liam Broady, Jamie Murray ja Dominic Inglot.

Davis Cup

Davis Cup on tenniksen merkittävin maajoukkueturnaus. Pääjärjestäjänä toimii Kansainvälinen tennisliitto
Maailmanlohkoon kuuluu 16 joukkuetta ja loput maat jaetaan kolmeen maanosalohkoon (Eurooppa/Afrikka, Amerikka, Aasia/Oseania) jotka jakaantuvat vielä neljään tasoon (ryhmään).

Davis Cupin maaottelu ratkeaa paras viidestä -periaatteella. Otteluita ovat neljä kaksinpeliä ja nelinpeli, jotka pelataan kolmeen voitettuun erään. Ensimmäisen kierroksen maaottelun voittaja etenee toiselle kierrokselle, ja hävijä joutuu karsimaan paikastaan. Maailmanlohkon voittaja voittaa turnauksen. Maanosalohkojen ja ryhmien parhaat karsivat seuraavan ryhmän viimeisille sijoille jääneitä joukkueita vastaan. Karsinnan voittaja pelaa seuraavana vuonna ylemmässä ryhmässä.

Tietoja: DiarioSur, DavisCup,
Wikipedia

Kuva: puenteromanotennis.com

Jaa:

Espanja.Com Uutiskirje tammi 3/18

Helppoa autonvuokrausta perheyrityksestä

add one