Esittelyssä 80-vuotias kuningatar Sofía

Julkaistu: 10.11.2018
Ajanviete
add one

Sofía Margarita Victoria Federica de Schleswig-Holstein-Sönderborg-Glücksburg (Psixico, 2.11.1938) eli Espanjan kuningatar Sofía vietti 80-vuotissyntymäpäiviään 2.11.2018. Näin esittelee hallitsijan Espanjan kuningashuoneen virallinen verkkosivusto.

”Hänen majesteettinsa, rouva kuningatar Sofia, syntyi Ateenassa 2. marraskuuta 1938. Hän on Kreikan kuningaspari Paul I:n ja Feredikan esikoinen, ja lähtöisin eräästä Euroopan vanhimmista kuningasperheistä.

Sofia vietti osan lapsuudestaan Egyptissä ja Etelä-Afrikassa, sillä hänen perheensä karkoitettiin maastaan toisen maailmansodan aikana. Hän palasi kotimaahansa vuonna 1964, suoritti opintonsa loppuun saksalaisessa Salemin sisäoppilaitoksessa Schlossissa sekä Ateenassa, erikoistuen pediatriaan, musiikkiin ja arkeologiaan. Vuoden 1960 Rooman olympiakisoissa hän oli mukana kreikkalaisen purjehdusjoukkueen varajäsenenä.

14. toukokuuta 1962 Sofia vihittiin Ateenassa Bourbon-suvun prinssi Juan Carlosin kanssa ja seuraavina vuosina syntyivät heidän kolme lastaan: prinsessa Elena 20. joulukuuta 1963, prinsessa Cristina 13. kesäkuuta 1965 ja prinssi Felipe 30. tammikuuta 1968. Hänellä on kahdeksan lastenlasta: kuningas Felipen ja kuningatar Letizian tyttäret Asturiasin prinsessa Leonor ja prinsessa Sofía; prinsessa Elenan ja Jaime de Marichalarin lapset Felipe ja Victoria; sekä prinsessa Cristinan ja hänen aviomiehensä Iñaki Urdangarin lapset Juan, Pablo, Miguel ja Irene.

Virallisiin ja aseman mukanaan tuomiin tapahtumiin osallistumisen lisäksi Sofía omistaa paljon aikaansa yhteiskunnalliseen hyväntekeväisyystoimintaan. Hän on nimeään kantavan Reina Sofía -säätiön puheenjohtaja. Lisäksi hän on useiden kulttuuri- ja musiikkilaitosten, kuten Escuela Superior de Música Reina Sofían, kunniajäsen.

Sofía osallistuu myös useisiin kansainvälisiin kehityshankkeisiin maaseudun naisten elinolojen parantamiseksi sekä huono-osaisimpien yhteiskuntaluokkien yrittäjyyden lisäämiseksi mikroluottojen avulla.

Kuningatar Sofía on San Fernandon kuninkaallisen kuvataideakatemian sekä kuninkaallisen historia-akatemian kunniajäsen. Hänelle ovat myöntäneet kunniatohtorin arvonimen Rosarion (Bogota), Valladolidin, Cambridgen, Oxfordin, Georgetownin, Évoran, New Yorkin ja Seisenin (Tokio) yliopistot.”

Lähde: Casareal.es

Jaa:

Markkinahumua Espanjassa!

Mercadonan halpajuusto rankattiin maailman parhaiden joukkoon

add one