Espanjan konkarimediat solmivat yhteistyösopimuksen

Julkaistu: 21.09.2022
AjanvieteVideot>Ajankohtaista -videotYritysuutiset

Radio Finlandia ja nettimedia Espanja.Com ovat aloittaneet sisällönvaihto yhteistyön. –Aurinkorannikko on nyt nosteessa ja haluamme tarjota monipuolista sisältöä. Mediamme täydentävät toisiaan ja näin käyttäjät löytävät entistä helpommin tietoa Espanjasta. Yhteistyössä on voimaa ja se hyödyttää erityisesti Espanjasta kiinnostuneita suomalaisia.

Molemmilla medioilla on pitkä historia. Radio Finlandian ensimmäinen lähetys kuultiin 14.9.1990, kertoo radion nykyinen kanavanhaltija päätoimittaja Raija Kurkola. Ismo Ivakko muutti Aurinkorannikolle jo vuonna 1997 ja oli perustamassa Espanja.Comin edeltäjää nettimedia enettiä jo vuonna 2000. Vuonna 2006 aloitti Espanja.Com.

Raija ja Ismo kertovat, että jatkossa medioiden sisältöä löytyy kummankin brändin alta. Radiota voi kuunnella Espanja.Comin sivustolta. Tekniikkaa rakennetaan juuri ja se pitäisi olla valmis ihan lähiaikoina, toteaa Ismo.

Radio Finlandian etusivulta puolestaan löytyvät Espanja.Comin uusimmat artikkelit. Maanantai-iltaisin voi tulevaisuudessa katsoa radion sivuilla Espanja.Comin tuottamia videoita.

Mediat tuottavat yhdessä myös suoraa radio-ohjelmaa Kuulumisia palmun alta, joka tulee ulos joka neljäs torstai klo 20 Espanjan aikaa/21 Suomen aikaa. Katso tästä lähetys 15.9.22

Yhdessä toimiminen on tärkeä teema molemmille.  –Jaamme puolin ja toisin myös muuta materiaalia ja kehitämme yhteistyötä jatkossakin, toteavat medioiden luotsit yhteen ääneen. Yksin poteroituminen ei kanna mihinkään, toteaa Raija.

Monipuoliset mediat

Raija Kurkola on pitkän linjan mediatyöläinen ja radiotoimittaja. Hän otti Radio Finlandian vetovastuun viime kesän aikana. –Kehitämme radion toimintaa yhdessä yhteyspäällikkö Päivi Mäkisen kanssa.

Tällä hetkellä toimitettua ohjelmaa tulee arkisin aamulla klo 9–10 ja illalla klo 20–21 (Espanjan aikaa). Radio kuuluu joko radiofinlandia.fi-nettisivun tai radion oman sovelluksen kautta. Iltaohjelmat myös näkyvät radion Facebookissa.

Suunnitelmia on paljon, kunhan tunnit päivässä riittäisivät niiden toteuttamiseen, naurahtaa Raija. Jatkossa haluamme olla julkaisualusta paikallisille toimijoille Aurinkorannikolla ja kehittää kesäradiota Suomessa.

Katso mitkä ovat Ismon ja Raijan lempipaikat Espanjassa ja minne pitää vielä päästä.

Nettimedia Espanja.Com on suurin ja monipuolisin suomalainen media Espanjasta. Sivuston kautta löytyvät ajankohtaiset artikkelit, videot, asunnot ja Palveluhakemisto, josta löytyvät paikalliset palvelut ja yritykset.

Sivuston perustaja Ismo Ivakko on aina ollut edelläkävijä. –Aloittaessamme enetin vuonna 2000 netti oli vielä lapsenkengissä. Nythän siellä surffailevat sujuvasti kaikenikäiset, ja tieto on totuttu hakemaan täsmähauilla. Nykyään hakukonetuloksissa Espanja.Com löytyykin poikkeuksetta ensimmäisten hakutulosten joukosta.

Espanja.Com julkaisee myös kaksi kertaa vuodessa Palvelukartan, joka kattaa Aurinkorannikon kaupungit ja niiden palvelut. Ensimmäinen kartta ilmestyi vuonna 2002, joten tänä vuonna kartalle tulee ikää 20 vuotta. Seuraava painos ilmestyy lokakuussa. –Jos haluat näkyä täällä liikkuville suomalaisille, niin nyt on viimeinen hetki päästä mukaan 30 000 jaettavaan karttaan, vinkkaa Ismo Ivakko.

Jaa:

Viisi erilaista luonnonpuistoa Espanjassa

Espanjan parhaat yliopistokaupungit Erasmus-opiskeluvaihtoon