Espanjan matkailuaarteet Asturias ja El Hierro

Julkaistu: 22.02.2020
AjanvieteAlue-esittelyt

National Geographic listasi El Hierron ja Asturiasin vuoden 2020 mielenkiintoisimpien matkakohteiden joukkoon.


Espanja on monipuolinen matkailumaa, josta usein tunnetaan ennen kaikkea aurinkoiset rannat sekä kaupunki- ja kulttuurikohteet. Arvostettu National Geographic julkaisu nostaa esille Espanjan luontomatkaajan aarreaittana, jossa on vielä monelle tuntemattomia helmiä kuten El Hierron saari tai Asturiasin maakunta.

Euroopan läntisin paikka

Kanariansaarten saariin kuuluva El Hierron saari jää usein vilkkaiden turismiin keskittyneiden Gran Canarian ja Teneriffan varjoon. Rauhallista lomaa etsivä löytää saarelta kuitenkin paratiisin, jossa voi nauttia Kanariansaarten aurinkoisesta ilmastosta rauhallisen luonnon ympäröimänä. Saarella on 1500 m2 suuruinen UNESCON suojelema biosfäärialue, jossa löytyy niin vehreitä niittyjä, kalliorantoja kuin kuun maisemaa muistuttava El Sabinarin alue. El Hierron etelärannikolta puolestaan löytyy yksi Euroopan parhaista sukelluspaikoista, Mar de las Calmas. Historiaa tunteva voi muistaa että El Hierro oli pitkään tunnetun maailman läntisin paikka!

Asturiaksesta löydät kaiken

Pohjois-Espanjasta Atlantin rannalta löytyvä Asturiasin alue on monipuolinen luontokohde, jossa yhdistyvät vuoristo ja merenranta.

Moni vannoo myös alueen keittiön olevan Espanjan paras erityisesti vuohenjuuston ja paikallisen siiderin ansiosta! Alueen kaupungit kuten rantakaupunki Gijón ja sisämaassa sijaitseva pääkapunki Oviedo ovat mainioita kulttuurinystävän ja kulinaristin matkakohteita. Helteisellä kesällä Asturiasiin suunnataan nauttimaan Atlantin viilentävistä tuulista ja raikkaasta vuoristoilmasta. Paras aika tutustua tähän Pohjois-Espanjan helmeen on touko-syyskuu.

Lue lisää Asturiaksesta

Millainen on Oviedon Pista Finlandesa!

Cudillero- kaupunki postikortista

Asturiaksessa houkuttaa luonto ja historia

Ja El Hierrosta

El Hierro toipuu

Tiedot: National Geographic, idealista.com
Kuvat: idealista.com, Pixabay

Jaa:

Calima sekoitti hiihtoloman Kanarialla

Saako levävaatteista lievitystä ihosairauksiin?