Frisbeegolf vetää Espanjaan

Julkaistu: 05.05.2022
AjanvieteUusimmat

Espanjaan matkustetaan monesta syystä ja frisbeegolf on tälle porukalle yksi niistä parhaimmista. Suomessa kiekkoja on vaikea löytää lumesta, mutta Mijaksessa heittäminen onnistuu vuoden ympäri. Yhteiset heittoreissut hitsaavat kaveriporukkaa yhteen, ja kaupanpäälle kunto nousee ja mieli virkistyy.

Mika Balk, Ossi Kataja, Sami Pehrsson ja Ville Lahtinen ovat innokkaita frisbeegolfaajia Suomessakin. Jopa jouluna on käyty kiekkoa heittämässä ja keväällä lumien sulamista odotellaan innokkaana. Heittomatka lopputalvesta Espanjaan lievitti hieman kesän odotusta.

Ville Lahtinen, Mika Balk, ja Sami Pehrsson seuraavat Ossi Katajan heittoa

Ossi Kataja on asunut aiemmin Aurinkorannikolla ja kun hän viitisen vuotta sitten kuuli DiscGolfParkista Mijasissa Fuengriolan naapurissa lähti viesti kavereille. Se oli sillä selvä ja matkaan lähdettiin. Nyt on yhteisiä heittoreissuja Espanjaan jo useita takana. Yleensä joku saa idean reissusta ja siitä se lähtee, kertovat miehet. Sitten vain sovitellaan matkapäivät.

Helppoa ja sujuvaa

-Täällä Mijaksessa on ihan parhaat heittopaikat ja sää on yleensä aina hyvä. Läheltä on helppo löytää majoitus ja ruokailupaikkoja on runsaasti. Itse ei tarvitse kokkailla. Hintataso on täällä edullinen ja omat virkistysjuomat eivät nekään lompakkoa paljon kevennä. Lentomatka on lyhyt eikä autoakaan enää vuokrata, sillä Uber tuo ja vie sujuvasti. Näin summaavat miehet reissupaikan valintaa.

DiscGolfParkin vetäjä Panu Paunonen löytää kyllä sopivat heittokaverit, jos omat sattuvat puuttumaan.
Kuntoa ja hauskanpitoa

Viikko Mijaksen kumpuilevassa maastossa frisbeegolfin parissa toimii loistavana kuntomuotona. Askelia kertyy helposti 20 000 päivässä ja kilometrejä 100 viikossa. Eikä millaisia tahansa askelia. Kukkuloiden kiipeäminen antaa lisähaastetta.

Tunnelma radalla on rento, ja mukaan kierrokselle otetaan myös tuntemattomia. Tämäkin porukka on välillä saanut lisäkäsiä seuraansa, jos joku on kaivannut heittoseuraa.

Mika Balk ja Ossi Kataja jo jälkipeleissä, kun …..

Miehillä on pitkä yhteinen historia takana ja vaikka perheittäin toisensa tunnetaankin, niin nämä matkat ovat miesten omia. Heille on syntynyt oma tyyli ja tapa nauttia matkasta. Osa kiertää päivässä radat parikin kertaa, kun loput voivat ottaa jo rennosti kahvilassa. Illat kuluvat tankatessa takaisin päivän aikana kulutetut kalorit.

Toisinaan joku tekee yksin omatoimireissun ympäristöön. Tänä vuonna Mika Balk kertoo käyneensä tutkimassa omin päin Málagan kaupunkia. -En ole ihan yhtä fanaattinen golfaaja kuin muut ja tykkään tutustua seutuun. Yhdessä kävimme katsomassa lintushown Mijas -vuoren huipulla.

….Sami Pehrsson ja Ville Lahtinen lähtivät vielä toiselle kierrokselle.

Parasta näissä matkoissa onkin yhdessäolo ja leppoisa lomailu ystävien kanssa. Espanja tarjoaa myös oman osansa, aimo annoksen aurinkoa ja rennon ilmapiirin. Siitä on mukava palata väsyneenä, mutta tyytyväisenä Suomeen.

Jaa:

Kansainvälisten Päivien vetonaulana olivat salmari ja poro

Romanttisesti vaeltaen Rondasta  El Secaderoon