Huutamalla ruokaa?

Julkaistu: 26.04.2022
AjankohtaistaAjanvieteUusimmat

Huutokaupparavintola on espanjalaisten suosittu sunnuntaihupi. Tuoreen ruoan ja makuelämysten lisäksi saat ikimuistoisen kokemuksen. Tämä on hauskempaa kokea porukalla!

Sunnuntai päivää voi lähteä viettämään vaikka huutokaupparavintolaan. Me lähdimme tutustumaan Malagan itäpuolella sijaitsevaan El Tintero -chirinquitoon eli rantaravintolaan. Koska kyseinen ravintola sijaitsee aivan meren rannalla, se on erikoistunut lähinnä mereneläviin. Sinne on helppo löytää ajamalla Malagasta rantatietä N-340 suoraan keskustasta itään. Perillä kannattaa olla viimeistään 13.30, jotta saa pöydän ennen kuin espanjalaiset perheet valtaavat ravintolan.

Toimintaperiaate on selkeä. Ensin tilataan juomat ja sitten aletaan metsästämään ruokaa. Useita tarjoilijoita kiertää ravintolassa huudellen mitä heidän lautasellaan on. Tarjolla olevia annoksia ei tiedä etukäteen ja se tekee retkestä mielenkiintoisen. Meteli saattaa nousta valtavaksi, etkä välttämättä kuule mitä lautasella on. Kättä nostamalla tai hihkaisemalla tarjoilijalle, hän tulee luoksesi ja voit joko ottaa lautasen tai kurkata mitä siellä on. Mikäli siis joku muu ei huutanut lautasta ennen sinua.

Kuuntele videolta millaiselta kuulostaa espanjalainen sunnuntailounas!

Yhdellä lautasella on aina samaa ruokaa, joten parasta on, jos ravintolaan lähtee isolla porukalla. Näin annoksia voi jakaa ja voi siten maistaa montaa eri ruokalajia. Kaikki annokset ovat suoraan grillistä tai muuten juuri valmistettuja, ja niitä liikkuu useita erilaisia samaan aikaan. Tuoreus on siis taattu. Seinällä näkyy kuva erilaisista lautasista ja niiden hinnoista eli hinta määrittyy lautasen mukaan.

Mikäli vielä jaksat jälkiruokaa, on sisällä ravintolassa oma erillinen jälkiruokatiski. Sieltä voi halutessaan valita jonkin talon itse tekemän jälkiruuan.

Kun tulee laskun aika, niin vinkataan laskutusta hoitavalle tarjoilijalle. Hän laskee pöydästä käytetyt lautaset ja juomat, yleensä paperiseen pöytäliinaan, ja ilmoittaa hinnan.

Sitten onkin mukava lähteä pienelle kävelylle merenrantaan sulattamaan täyttä mahaa ja lepuuttamaan korvia!

Jaa:

Miten kauppaketjut suhtautuvat maskin käyttöön?

Uutiskirje Huhti 02/22