Helmikuussa pääsee seuraamaan suomalaisia elokuvia espanjaksi tekstitettynä Fuengirolan Alfil elokuvateatterissa. Siellä järjestetään Suomalaisen elokuvan festivaali 16-22.2.18.
Elokuvafestivaalin järjestää Kulttuuriyhdistys Kaleva yhteistyössä Fuengirolan kaupungin ja Multicine Alfil -elokuvateatterin kanssa. Kulttuuritapahtuma tuo suomalaisen elokuvan helmiä isolle kankaalle. Elokuvaelämys ei maksa paljoa, sillä lipun hinta on 5 euroa. Liput ostetaan suoraan elokuvateatterista.
Fuengirolan Bioparc-eläinpuiston vieressä sijaitseva elokuvateatteri Multicine Alfil on suomalaisen elokuvan festivaalin paikkana 16.2.-22.2. Avajaiselokuva näytetään perjantaina 16.2 kello 18:00. Elokuvien esitykset ovat muina päivinä lauantaista torstaihin klo 16:30 ja 18:30. Voit ottaa mukaan myös espanjalaiset tai espanjaa taitavat ystävät, jotka pääsevat nyt käsiksi suomalaiseen kulttuuriin espanjankielisen tekstityksen avulla. Festivaalia tuetaan osana Suomi 100 –teemaa.
Elokuvatapas
Tiistaina 20. helmikuuta klo 16 järjestetään Restaurante Alegríassa (entinen Patio) Los Boliches Elokuvatapas- tapahtuma. Illan vieraana on dokumenttielokuvan Laulu Koti-Ikävästä päähenkilö Kai Latvalehto, jota jututtaa Yrjö Risunen. Hinta 5€ sisältää juoman ja tapaksen. Tänne voi ilmoittautua Kulttuuriyhdistys Kalevan nettisivujen kautta. Paikka löytyy osoitteesta: Avda de los Boliches 42, Fuengirola.
Lipunmyynti elokuvateatterista
Liput tulevat myyntiin 9.2 ja niitä voi ostaa elokuvateatterin kassalta joka päivä klo 16-22.30.
Tässä esitettävät elokuvat:
Mika Kaurismäki: Tyttökuningas
Mika Kaurismäen ohjaama historiallinen draamaelokuva vuodelta 2015, joka kertoo kuningatar Kristiinan elämästä Ruotsin hallitsijana 1600-luvulla. Elokuva syntyi kansainvälisenä yhteistuotantona, ja se kuvattiin Suomessa Turun seudulla. Suuri osa kuvauksista tehtiin Turun linnassa. Päähenkilöä näyttelee ruotsalainen Malin Buska, ja käsikirjoituksesta vastasi Michel Marc Bouchard.
Huom! Elokuvassa puhutaan englantia ja jonkin verran ranskaa.
Elokuvan kirjoitti kanadalainen Michel Marc Bouchard, jonka ranskankielinen alkuperäiskäsikirjoitus käännettiin kuvauksia varten englanniksi. Kaurismäen mukaan englanninkielinen toteutus oli ainoa järkevä ratkaisu elokuvan kannalta, vaikka todellisuudessa aikakauden hovikieli olikin ranska. Elokuvassa käsiteltyjä aiheita ovat muun muassa kolmikymmenvuotinen sota, vapaa tahto, tieteiden vaaliminen sekä Kristiinan ja hovineito Ebba Sparren välinen suhde. Sparrea näyttelee Sarah Gadon ja Kristiinan holhoojaa Michael Nyqvist. Kaurismäen mukaan historiallisen elokuvan tekemisen perinteet puuttuvat Suomesta, joten tuotantohenkilökunta oli alusta pitäen itse vastuussa pukujen ja lavastusten toteuttamisesta.
Esitysajat: la 17.2 klo 16.30 ja to 22.2 klo 18.30
Dome Karukoski: Mielensäpahoittaja
Dome Karukosken ohjaama komediaelokuvan Mielensäpahoittaja ensi-ilta oli 5 syyskuuta 2014. Elokuva perustuu Tuomas Kyrön samannimiseen romaaniin. Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Tuomas Kyrö ja Dome Karukoski. Elokuvan pääosissa ovat Antti Litja, Petra Frey, Mari Perankoski ja Iikka Forss.
Elokuva valittiin vuoden 2014 Toronton elokuvajuhlien Contemporary World Cinema -sarjan ohjelmistoon, jossa se esitettiin nimellä The Grump. Elokuva on Karukosken kolmas elokuva, joka kilpailee kyseisessä sarjassa Torontossa. Elokuva oli myös Suomen Golden Globe -ehdokas parhaan ulkomaisen elokuvan kilpailukategoriaan. Antti Litja palkittiin roolistaan parhaan miespääosan Jussilla.
Esitysajat: la 17.2 klo 18.30, ma 19.2 klo 18.30 ja ke 21.2 klo 16.30
Aki Kaurismäki: Kauas pilvet karkaavat
Kauas pilvet karkaavat (engl. Drifting Clouds) on Aki Kaurismäen ohjaama ja käsikirjoittama elokuva. Elokuva on Kaurismäen Suomi-trilogian ensimmäinen osa. Se julkaistiin 1996. Elokuva sai parhaan elokuvan Jussin, Kaurismäki ohjaus- ja käsikirjoitus-Jussit, Kati Outinen naispääosaJussin ja Elina Salo naissivuosa-Jussin. Elokuva on omistettu Matti Pellonpään muistolle. Hänen piti alun perin näytellä pääosaroolia, mutta hänen kuoltuaan vuonna 1995 Kari Väänänen otti hänen roolinsa.
Esitysajat: su 18.2 klo 18.30
Mika Ronkainen: Laulu koti-ikävästä
Mika Ronkaisen ohjaama vuonna 2013 ilmestynyt dokumenttielokuva, joka kertoo isän ja pojan, Tauno ja Kai Latvalehdon, automatkasta Oulusta Göteborgiin, takaisin maisemiin, joissa he asuivat 1970-luvulla koko Kain lapsuuden aina tämän murrosikään saakka. Matka muuttuu musiikilliseksi retkeksi yhteiseen tunnemuistiin ja suomalaissiirtolaisuuden historiaan.
Ronkainen voitti elokuvallaan parhaan pohjoismaisen dokumenttielokuvan palkinnon Göteborgin kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla helmikuussa 2013.
Esitysajat: su 18.2 klo 16.30 ja ti 20.2 poikkeuksellisesti jo klo 18.00
Aki Kaurismäki: Toivon tuolla puolen
Aki Kaurismäen ohjaama Toivon tuolla puolen kertoo syyrialaisesta pakolaisesta ja suomalaisesta kauppamatkustajasta. Se on kuvattu pääosin Helsingissä. Sen on tuottanut Sputnik Oy yhteistyössä Bufo Oy:n, Yleisradion ja ZDF Arten kanssa.
Elokuva oli mukana Berliinin elokuvajuhlien kilpasarjassa, jossa se palkittiin parhaasta ohjauksesta.
Esitysajat: pe 16.2 klo 18 ja to 22.2 klo 16.30
Juho Kuosmanen: Hymyilevä mies
Tositapahtumien innoittama draamaelokuva Olli Mäestä, joka otteli ensimmäisenä suomalaisena nyrkkeilyn maailmanmestaruudesta Helsingin olympiastadionilla vuonna 1962. Hän hävisi Davey Moorelle tyrmäyksellä ottelun toisessa erässä täyden olympiastadionin edessä. Mäen mukaan se oli kuitenkin hänen elämänsä onnellisin päivä.
Hymyilevä mies sai ensi-iltansa vuonna 2016. Sen on ohjannut Juho Kuosmanen. Suomalaisruotsalais-saksalainen yhteistuotanto sai maailmanensi-iltansa toukokuussa 2016 Cannesin elokuvajuhlilla, missä se voitti Un Certain Regard -palkinnon.
Esitysajat: ma 19.2 klo 16.30 ja ke 21.2 klo 18.30
Lisätietoja tapahtumasta Kulttuuriyhdistys Kalevan sivuilta.