Kaksi suomalaisnäyttelyä marraskuussa Málagassa

Julkaistu: 29.10.2021
Ajanviete
add one

Suomen Madridin-instituutti järjestää marraskuussa Málagan kaupungissa kaksi taidenäyttelyä sekä espanjaksi käännetyn suomalaisen lastenkirjan julkistustilaisuuden.

Suomalainen sauna kuvina

Heli Blåfieldin Saunavuoro -valokuvanäyttely (Turno de Sauna) on esillä Ateneo de Málagassa 5.– 26. marraskuuta. Saunavuoro kuvastaa nykypäivän suomalaista saunakulttuuria ja suomalaisuuden ydintä kuvien kautta.

Kahden vuoden aikana valokuvaaja kiersi toimittajaveljensä Ville Blåfieldin kanssa jokaisen Suomen maakunnan. Matkaa kertyi yhteensä 12.908 kilometriä, ja lopputuloksena syntyi 21 kuvareportaasia, jotka julkaistiin kirjana vuonna 2019.

”Sauna ei ole vain pimeä koppi, vaan myös ikkuna suomalaisuuteen. Sauna on meitä yhdistävä tekijä”, taiteilija sanoo.

Näyttely on ollut aiemmin esillä PHotoESPAÑA 2021 -festivaalilla. Sauna ja saunakulttuuri kiinnostavat Blåfieldin mukaan kovasti espanjalaisia.

Turno de Sauna -näyttelyn voi nähdä myös virtuaalisena instituutin nettisivustolla, joka on  https://madrid.fi/expo/turnodesauna/

Demon Dolls

Taika Mannilan Demon Dolls -kuvituksista koostuva näyttely on nähtävissä malagalaisessa San Telmo -taidekoulussa 5.– 25. marraskuuta.

Taiteilijan mukaan kuvitukset ovat syntyneet turhautumisesta ja ihastumisesta Instagramin Influencer-kulttuuriin ja ne ottavat kantaa nykypäivän kauneuskäsityksiin ja niillä rahastamiseen sosiaalisessa mediassa.

Mannilan työt ovat nähtävissä San Telmo -taidekoulussa 5.– 25. marraskuuta. Nuori taiteilija on tavattavissa näyttelyn avajaisissa ja hän pitää samalla luennon taidekoulun oppilaille.

Tyttö ja naakkapuu

Kirjailija Riitta Jalonen, toinen Tyttö ja naakkapuu -lastenkirjan tekijöistä, esittelee Málagassa teoksen tuoreen espanjankielisen käännöksen La niña y el árbol de la grajilla. Tilaisuus järjestetään 10. marraskuuta Bernabé Fernández-Canivell -kirjastossa.

Finlandia palkittu Tyttö ja naakkapuu kuvaa keskittyneesti lapsen elämän käännekohtaa, isän kuoleman aiheuttamia väistämättömiä muutoksia. Riitta Jalosen teksti sulautuu saumattomasti Kristiina Louhen kuvituksiin, luoden aidon ja rehellisen kuvauksen elämästä ja kuolemasta. Kirjan lapsiperheille erinomaisesti sopiva kerronta kuvaa lapsuuden taikamaailmaa, jossa ilo ja suru ovat yhtä aikaa läsnä.

Osoitteita: 

• Ateneo de Málaga, Calle Compañía, 2, 29008 Málaga.

• Escuela de Arte San Telmo, Calle Ejido, 3, 29013 Málaga.

• Biblioteca Bernabé Fernández-Canivell, Calle Practicante Pedro Román, 7, 29017 Málaga (Pedregalejo).

Teksti: Arto Ryynänen
Lähde ja Kuvat: Suomen Madridin-instituutti

Jaa:

Espanjan säätilanne muuttuu epävakaaksi

ECDC:n Pasi Penttinen suosittelee influenssarokotteen ottamista

add one