Virkistäviä nojatuolimatkoja Espanjaan

Julkaistu: 17.02.2022
AjanvieteUusimmat

Aivoja auttaa pienienkin taukojen pitäminen. Voit jumpata, katsoa mukavia videoita tai kuunnella musiikkia. Tässä mielenkiintoisia videolinkkejä jotka vievät samalla espanjalaiseen tunnelmaan. Saatat myös huomaamatta oppia hieman espanjaa!

Tauon aikana aivot pääsevät lepäämään ja virittäytymään uudelleen, jonka jälkeen työtä jaksaa tehdä taas keskittyneesti. Jotkut pitävät hauskojen eläinvideoiden katselusta, toisille taas sopii aktiivisempi liikkuminen tai nautinnollinen musiikin kuuntelu. Tässä muutamia linkkejä ja vinkkejä hyville taukotekemisille espanjalaisten videoiden myötä.

Useimpiin videoihin saat tekstityksen joko klikkaamalla oikealla ylhäällä ”CC” ikonista tai oikealla alhaalla ”mustasta laatikosta”

Opiskele espanjaa

Netistä löytyy hauskoja ja kevyitä videoita espanjankielen opiskelulle. Tässä videolla opit miten kuvailla ihmistä espanjaksi.

Espanjaa musiikin kautta

Jos espanjan perusoppitunnit eivät nappaa, voi kieltä opetella myös esimerkiksi kuuntelemalla espanjalaisia lauluja ja lukemalla samanaikaisesti laulun sanoja. Samalla aivot myös rentoutuvat musiikkia kuunnellessa. Kuuntele tästä espanjalaisia lauluja sanojen kera ja laula mukana!

Seuraa eläimiä livenä

Monet eläintensuojelualueet, eläintarhat sekä kansallispuistot ovat pystyttäneet tiloihinsa livekameroita, joiden avulla voi seurata eläinten touhua reaaliajassa. Täältä näet esimerkiksi Doñanan kansallispuiston livekamerat.

Tai jos linnut kiinnostavat, niin täältä pääset seurailemaan Espanjan SEO Bird Lifen kameroista muun muassa korppikotkien ja haikaroiden elämää.

Liikettä niveliin

Liikunta saa veren kiertämään kehossa, jolloin myös aivot virkistyvät. Tässä hauska neljän minuutin tanssi vetävän musiikin tahdissa. Samalla opit espanjalaisen bailaustyylin ensi Espanjan matkaasi varten!

Maalaa

Taiteilu, piirtäminen ja maalaaminen voi olla rentouttavaa tekemistä. Silloin myös aivot pääsevät rentoutumaan ja virittäytymään uudelleen. Jos tarvikkeet löytyvät, mutta ideoita ei niinkään, niin katso tästä 30 helppoa ja luovaa maalaustekniikkaa.

Kerää ideoita kokkivideoista

Jos työpäivän aikana on hankala keksiä lounasideaa, niin tässä monta kärpästä yhdellä iskulla. Näin valmistetaan helposti seitsemässä minuutissa herkullinen ja terveellinen yhden padan kana vihanneksilla.

Vieraile Espanjassa virtuaalisesti

Espanjaan matkustaminen voi olla monella mielessä. Jos et kuitenkaan pääse fyysisesti paikan päälle, niin onneksi Espanjassa voi kierrellä myös virtuaalisesti! Monet museot, puistot ja nähtävyydet tarjoavat virtuaalisia kierroksia paikkoihinsa, ja mikäs mukavampaa aivoille ja mielelle kuin ihailla kauniita Espanjan maisemia. Katso täältä livekuvaa eri puolilta Espanjaa.

Jaa:

Padel kuumetta Suomessa ja Espanjassa

Uutiskirje Helmi 02/22