Alicanten historian koet kaupunkikierroksella

Julkaistu: 28.07.2020
Alue-esittelytUusimmatVideot>Alue-esittelyt -videot
add one

Espanjan kaakkoisosassa sijaitsevassa Alicantessa on paljon nähtävää ja tekemistä vaikka koko perheelle. Kaupungilla on myös rikas historia, joka on vieläkin nähtävissä ja koettavissa.

Alicanten strateginen sijainti aivan maan itärannikolla johti siihen, että keskeiset Välimeren sivilisaatiot löysivät tiensä sinne vuosisatojen ajan ja asettuivat asumaan alueelle. Muun muassa foinikialaiset, kreikkalaiset, roomalaiset ja myöhemmin myös arabit saapuivat Alicanten rannikolle etsiessään uusia kauppareittejä, edistäen ja muokaten samalla kaupungin luonnetta.

Santa Bárbaran linna

Kaupunkia ja sen satamaa reunustaa Benacantil-vuori, kallioinen niemeke, jonka kruunaa yli 1000 vuotta vanha Santa Bárbaran linnoitus. Santa Bárbaran linna onkin yksi Alicanten suosituimmista nähtävyyksistä. Arabialaista alkuperää olevassa linnassa on nähtävissä kaikkien niiden eri kansojen jäljet joita kaupungissa on asustellut, vaikka suuri osa nykyisestä rakennuksesta on peräisin vasta 1500-luvulta. Linnan vanhoilta muureilta avautuu upea näkymä koko kaupunkiin, rannikolle sekä maaseudulle.

Linnan juurella sijaitsee historiallinen kortteli, joka kätkee sisäänsä kaupungin mielenkiintoista kulttuuria ja historiaa sekä uskontoa ja arkkitehtuurisia aarteita. Läheltä löydät myös symbolisen Explanada de Españan (Espanjan bulevardi), joka on muun muassa paikallisten suosima virkistysalue.

Santa Bárbaran linnasta löytyy myös historiamuseo ja linnakkeeseen järjestetään opastettuja kierroksia. Linnassa voi nähdä muun muassa alkuperäisen kirkon rauniot, vallihaudat sekä kanuunat, joilla kaupunkia suojattiin vuosisatojen ajan.

Vanha kaupunki

Historiaa tihkuva vanha kaupunki rakennettiin linnoituksen juurelle. Yksi houkuttelevimmista rakennuksista tässä kapeiden katujen sokkelossa on 1500-luvulta peräisin oleva goottilainen Santa Marían kirkko, joka on rakennettu vanhan arabien moskeijan päälle. Kirkkoa vastapäätä on 1600-luvulta oleva Casa de la Asegurada -museo, joka pitää sisällään myös mielenkiintoista nykytaiteen kokoelmaa muun muassa Joan Mirólta, Pablo Picassolta sekä Eduardo Chillidalta.

Yksi vanhan kaupungin mielenkiintoisista nähtävyyksistä on myös Plaza del Ayuntamiento (kaupungintalon aukio), jossa vallitsee barokkilainen tyyli. Sen takana on kaksi muuta merkittävää rakennusta; Academy of the Society of Jesus (jesuiittojen yliopisto) sekä Pyhän Nikolauksen katedraali, joka valmistui vuonna 1662. Herrera- ja barokkityylit sekoittuvat tässä temppelissä, joka kätkee sisäänsä kauniin viidennentoista vuosisadan luostarin.

Mikäli arkeologia ja historia kiinnostavat enemmän, kannattaa kaupungissa matkustaessa vierailla myös hiljattain kunnostetussa maakunnan arkeologisessa MARQ –museossa. San Juan de Diosin vanhan sairaalan tiloissa sijaitseva museo esittelee muun muassa Tossal de Manisesin arkeologisen paikan jäännöksiä. Jäännökset paljastavat mielenkiintoisia tosiasioita muinaisesta kaupungista iberialaisten, kreikkalaisten sekä roomalaisten ajoilta.

Katso videolta miten Alicante on muuttunut 100 vuodessa.

 

Lue lisää Alicanten kulttuurista tästä.
Kuvat: Flickr

Jaa:

Mitä tapahtuu vuokrasopimukselle kuolintapauksessa?

Briteille äkkikaranteeni Espanjasta tullessa

add one

Mitä mieltä olet uudesta Espanja.Com-sivustosta?

Anna meille palautetta, niin voimme kehittää sivustoa yhdessä parempaan suuntaan.