Vertaa asuntoja

Espanja haltuun pyöräillen

Espanja haltuun pyöräillen

  • 29/06/2015

Espanja on maastoltaan monipuolinen maa, josta löytyy kaikentasoisia mahdollisuuksia pyöräilyyn. Kaupunkien tunti kerrallaan vuokrattavista turistipyöristä ammattitasoiseen pyöräilyyn vuoristossa.

Yhä useammasta kaupungista löytyy pyörätelineitä, joista voi vuokrata pyörän tunti kerrallaan; tai yritys, joka vuokraa pyöriä päiviksi ja viikoksi. Monet yritykset järjestävät myös ohjattuja pyöräilykierroksia kaupungeissa selostuksen kera. Tämä on myös mainio tapa saada uusia ystäviä toisista matkailijoista.

Maantiepyöräily on suosittua Espanjassa. Sen tietää jokainen, joka on ajellut maaseudulla sunnuntaisin. Sähäkin neonvärein varustetut polkupyöräilijäryhmät valtaavat vuoristotiet ja autoilijan ei auta kuin kärsivällisesti odotella ohitusvuoroaan. Lomamatkoja tämän harrastuksen parissa järjestetään eri puolilla Espanjaa ja ammattilaiset matkaavat Kataloniaan harjoittelemaan.

Espanjassa on kunnostettu noin 2000km entisiä rautateitä pyöräilyreiteiksi (Vías Verdes). Nämä sopivat tavalliselle arkipyöräilijällekin. Joidenkin reittien varrella on mahdollista vuokrata pyörä, toisille täytyy tuoda oma pyörä mukana. Reittejä on yli 100 erilaista ja ne on viitoitettu, ja osissa on info-tauluja ja jopa oppaita saatavilla. Pidempi pyöräilyloma kannattaa suunnata reitille, jonka varrella on yöpymis- ja ruokailupaikkoja. Matkan varrella voi pysähdellä kylissä ja kaupungeissa, omaan tahtiin.

Pyöräily on turvallista, koska moottoriajoneuvoilla, jopa mopoilla, ajaminen on niillä kielletty. Vias Verdes reitit sopivat myös patikoijille, rullaluistelijoille ja pyörätuolilla liikkumiseen. Reitit ovat paikoin ainoa tapa löytää muuten luoksepääsemättömiä alueita.

Lisätietoa ja karttoja: www.viasverdes.com

Kuva: Roy Roos/Andalucian Elämysretket