Espanja sopii solomatkailijoille

Julkaistu: 25.05.2022
AjanvieteAlue-esittelytUusimmat

Yksin matkustaminen on mukavaa, sillä se mahdollistaa oman rytmin ja aikataulun. Voit itse valita minkä tyyppisen matkan juuri sinä haluat tehdä, mitä nähtävyyksiä katselet ja missä ruokailet. Tässä viisi erilaista matkakohdetta Espanjassa – näihin on kiva matkustaa myös itsekseen.

On-line matkatoimiston Kiwi.comin keräämän datan mukaan Espanja on kolmanneksi suosituin matkustuskohde yksin matkustavien naisten keskuudessa. Yksin matkustaminen on kasvussa, ja siksi matkatoimistot tarjoavatkin nykyään paljon erilaisia matkakohteita ja vaihtoehtoja sinkkumatkailijoille.

Espanjassa liikkuminen on tasokasta ja edullista. Juna- ja bussiverkot kattavat lähes koko maan. Tarjolla on useita reitti-, aikataulu- ja hintavaihtoehtoja. Yöpymisvaihtoja on laaja valikoima ja eri budjeteille sopivia sohvasurffailusta huippuhotelleihin.

Pyreneiden vaellusreitti rentouttaa
Kuva Flickr/ Ramon Oromí

Luonnossa liikkuessa mieli ja ruumis lepää, jolloin syke laskee ja stressi helpottaa. Yksin ja omaa tahtia tehty patikointimatka on varma keino saada häiriötöntä aikaa itselle ja omille ajatuksille. Vaellusreitti Senda Pirenaica, joka tunnetaan myös nimellä GR 11, kulkee 820 km matkan Välimereltä Biskajanlahdelle Pyreneiden vuoristomaisemissa. Koko reitin vaeltaminen kestää noin 45 päivää. Reitin etapit ovat pääsääntöisesti aina kahden kaupungin välillä, joissa on tarjolla yöpymispaikkoja ja paikallista kulttuuria. Reitistä voi myös vaeltaa lyhyempiä osioita. Matkan varrella on vuorenhuippuja, suuria korkeuseroja, jäätä ja luonnonmetsiä ja paikoittain kulkeminen on hyvin haastavaa. Reitti on täydellinen mahdollisuus ylittää itsensä ja elää hetkessä.

Katalonian rannikko hurmaa kauneudellaan
Kuva Pxhere

Katalonian rannikolta eli Costa Bravasta löytyy sekä vilkkaita ja boheemeja että rauhallisia ja hienostuneita paikkoja. Alue on nostanut huimasti suosiotaan parin viimeisen vuosikymmenen aikana lähes tuntemattomasta suosituksi matkakohteeksi. Costa Brava ulottuu Barcelonan koillispuolelta Blanesista aina Ranskan rajalle saakka. Rannan kävelyreitti on kuuluisa upeista maisemistaan: turkoosista merestä, jylhistä rannikkoalueista, mäntymetsästä, pienistä valkoiseksi maalatuista kalastajakylistä ja kullanhohtoisista hiekkarannoista.

Nämä maisemat ovat olleet inspiraation lähteenä myös kuuluisille taiteilijoille, kuten Salvador Dalílle, Josep Plalle ja Pablo Picassolle. Osa rannoista on turistisesonkina hyvin suosittuja, mutta on mahdollista löytää rauhallisempiakin poukamia.

Palveluja on runsaasti ja ne ovat helposti saatavilla. Yksin matkustavalle tämä on helppo matkakohde, jossa voi halutessaan olla muiden keskuudessa tai viettää aikaa yksin hiljaisissa lahdenpoukamissa tai salaperäisillä luolarannoilla. Luonnon lomassa voi ihailla kreikkalais-roomalaisajan jäännöksiä ja keskiaikaista arkkitehtuuria.

La Rioja – linnoja, viinitarhoja ja luostareita
Kuva Spain.info

La Riojan alue, Pohjois-Espanjassa Bilbaosta etelään, tarjoaa kerralla kulttuuria, perinteitä, historiaa, taidetta ja gastronomiaa. Tunnetuimmat luostarit, goottilaistyyliset Suso ja Yuso San Millán de la Cogollan kylässä, on nimetty UNESCOn maailmanperintökohteeksi vuonna 1997.

La Riojan alueella on myös vilkkaasta sosiaalisesta elämästä ja gastronomiasta kansainvälisestikin tunnettuja kaupunkeja kuten Ezcaray. Sen maineikkaimmat ravintolat ovet Casa Masip ja Echaurren.

Turruncúnin rauniokylässä asui ennen 300 ihmistä. Kuva Flickr Miguel Ángel García

Viinitarhoja alueella on noin 500 ja niistä noin 80 ottaa vastaan vieraita. Tarjolla on myös viiniterapiaa, joka perustuu Riojan rypäleiden antioksidanttisiin ominaisuuksiin. Pienen ja rauhallisen Logroñon kaupungin kiireettömillä kaduilla samoillessa voit herkutella tapas-ravintoloissa ja ihastella käsityötuotteita. Yksinmatkustavalle La Riojan matkakohteet tarjoavat virikkeitä kaikille aisteille.

La Gomera – taianomainen luontokohde
Kuva Turismo la Gomera

Yhtä Kanariansaarista, La Gomeraa, voisi luonnehtia sanoilla vapaus ja rauha. Tällä hiljaisella saarella ei ole isoja kaupunkeja ja kiirettä, eikä liikaa turisteja. La Gomeralla pääsee lähelle luontoa, sen reheviä metsiä, upeita kallioita sekä runsasta eläimistöä ja kasvistoa.

Kaikista merkittävin luontokohde on tertiäärikaudelta, yli 66 miljoonan vuoden takaa, peräisin oleva subtrooppinen laurisilva-metsä Garajonayn kansallispuistossa. Se onkin julistettu UNESCOn maailmanperintökohteeksi vuonna 1986. Huippumaisemia voi ihailla myös korkealta Mirador de Abrante -näköalapaikan lasialustalta, joka jatkuu ”ilman päälle” ja sillä kävely tuntuu kuin lentäisi La Gomeran yllä.

Los Órganos kalliot. Kuva Wikimedia

Rannikolla on myös upea luonnonmonumentti, Los Órganos -kalliot. Ne näyttävät suurilta kiviuruilta, jonka pillit kaivautuvat meren syvyyteen luoden myös upeat vedenalaiset maisemat.

Saarella pystyy harrastamaan mm. pyöräilyä, ratsastusta, sukeltamista sekä lintujen ja valaiden tarkkailua. La Gomera on huikea paikka jättää taakse arjen kiire ja stressi ja rentoutua upeissa maisemissa.

Andalusia houkuttelee eksotiikalla ja historialla
Alhambran palatsissa riittää nähtävää useallekin käyntikerralle. Kuva Flickr Juan Rubiano

Granadan kaupungissa on niin paljon näkemistä ja kokemista, että sen kaiken sisäistämien kiireettömästi omalla tahdilla on hyvä idea. Kaupungin kuuluisin nähtävyys, Alhambran palatsi- ja linnoitus, on islamilaisen arkkitehtuurin kuuluisimpia monumentteja ja yksi parhaiten säilyneistä islamilaisista historiallisista paikoista koko maailmassa. Ilta-aikaan Alhambran puutarhoissa on tarjolla tanssi- ja musiikkiesityksiä.

Valaistu palatsi kruunaa hämärtyvän kaupungin. Kuva Flickr / J.A. Alcaide

Granadan toinen ehdoton nähtävyys on Zirid dynastian ajoilta peräisin oleva keskiaikainen maurikaupunki eli Albaicínin kaupunginosa. Se on kaunis valkokalkittuine taloineen ja kapeine katuineen, joiden taustalla näkyy Alhambra ja Sierra Nevadan vuoristo. Albaicín on julistettu yhdessä Alhambran kanssa UNESCOn maailmanperintökohteeksi vuonna 1984. Granadassa voi myös nauttia hyvää teetä ja maurilaisia jälkiruokia Granada Calle Calderería Viejan ja Calle Calderería Nuevan teehuoneissa. Rentoutumista varten kaupungissa on useita arabikylpylöitä eli hammameja. Auringonlaskua voi ihailla Sacramonten kaupunginosan rinteiltä ja samalla nauttia tapaksia ja paikallisia makuja luoliin rakennetuissa tavernoissa.

Lähteet
viajes.nationalgeographic.com
20minutos.es

Pääkuva
Pxhere

Jaa:

Uponneesta kylästä uuteen kukoistukseen

Kesän parhaat keikat Espanjassa