Vertaa asuntoja

Espanjan hienoimmat nähtävyydet – monumentit

Espanjan hienoimmat nähtävyydet – monumentit

  • 12/07/2014

Vierailu Espanjassa voi olla myös muuta kuin aurinkoa ja rantaa tai tapasbaareja ja golfkenttiä. Espanjassa on upeita rakennuksia, joita tutkiessa voi ihastella arkkitehtuuria sekä tutustua maan rikkaaseen historiaan.

Alhambra – Granada
Alhambra on mahdollisesti yksi Espanjan tunnetuimmista monumenteista. Granadassa sijaitseva arkkitehtuurin mestariteos on ympäröity myös hurmaavalla puistolla. Muista vierailla Leijonapatiolla.

La Sagrada Familia – Barcelona
Gaudin suunnittelema Sagrada Familia on Barcelonan vierailluin kohde. Kiipeä torneihin katsomaan kaupunkia.

Moskeija – Gordoba

Gordoban vanhassa kaupungissa sijaitseva Moskeija on kooste yli 900 vuotta kestäneen rakennusajan eri tyyleistä. Moskeija on yksi kauneimmista muslimitaiteen esimerkeistä Espanjassa.

Katedraali – Santiago de Compostela
Santiagon katedraali on Santiago de Compostela pyhiinvaellusreitin viimeinen pysähdyspaikka. Katedraalia on jatkettu useaan kertaan ja se onkin sekoitus monia eri rakennustyylejä. Katedraalissa järjestetään ohjattuja kierroksia, joissa pääsee tutustumaan myös rakennuksen yläkerroksiin.

Katedraali – Burgos
Burgosin katedraali kuuluu Unescon maailmanperintö kohteisiin. Elegantti ja harmoninen rakennus edustaa goottilaista rakennustyyliä.

Alcazar linnoitus –Segovia
Kahden joen Eresma ja Clamores risteykseen rakennettu linnoitus on ollut mm kuningas Alfonso VIII asuinpaikka. Linnoituksesta löytyy lukuisia salakäytäviä joita pitkin pääsee joelle tai eri puolille kaupunkia.

Katedraali – Mallorca
Palma de Mallorcan katedraali on goottilaisen arkkitehtuurin helmi aivan kaupungin keskustassa. Nähtavyydet nähtävyyden sisällä ovat Miguel Barcelon suunnittelema kappeli sekä ruusulasit.

Basilica de Nuestra señora del Pilar – Zaragoza
Zaragozan barokkityylinen kirkko on julistettu kansalliseksi monumentiksi. Yhdessä Santiago de Compostelan katedraalin kanssa Virgen del Pilarin kirkko on Espanjan hengellisen elämän tärkeitä keskuksia. Upeina yksityiskohtina löytyy mm alabasterista tehty korkea alttaritaulu.

Roomalainen teatteri –Merida ( Badajoz)
Edelleenkin käytössä oleva roomalainen teatteri Meridassa rakennettiin San Albinin vuorelle, josta löytyi paras mahdollinen akustiikka. Teatteriin mahtuu 3000 katsojaa.

La Giralda torni – Sevilla
Sevillan katedraalin kyljessä sijaitseva La Giralda oli alunperin moskeijan minareetti. Torni on yksi Sevillan ja Andalusian suosituimmista vierailukohteista. Nousu torniin kannattaa, sillä sieltä avautuvat upeat maisemat.

Pääkuva: Flickr