Espanjan tuntemattomia kauniita kyliä

Julkaistu: 09.06.2019
Alue-esittelytUusimmat

Aurinkoinen Espanja on täynnä pieniä kyliä, joiden nimet ovat tuntemattomia paitsi turisteille, mutta myös espanjalaisille. Nämä pienet paikat kuitenkin omaavat rikkaan historian ja säilyttävät salaperäisiä legendoja ja traditioita sekä taiteellisia ja arkkitehtuurisia aarteita.

Siitä huolimatta, että kylät ovat kokonaisia historiallisia ja kulttuurisia kokonaisuuksia, niiden nimiä ei löydy mistään ”parhaiden paikkojen” -luetteloista. Snä on kenties se, että nämä paikat ovat erittäin pieniä – useimmissa kylissä asuu alle tuhat,  joistakin ei löydy edes sataa asukasta.

Mogrovejo

Tämä pieni kylä, vain 44 ihmisen kylä, sijaitsee Camaleñon maakunnassa. Sen historia on täynnä lukuisia salaperäisiä tarinoita ja arvoituksia. Puhutaan, että täällä on syntynyt kuuluisa Asturiasin kuningas Don Pelayo, reconquistan perustaja, joka hallitsi vuosina 718 – 737. Kerrotaan myös, että täältä löytyy Covadongasta paenneiden maurien joukkohauta. Ihmisen luita löydettiin alueelta muutaman vuosisadan aikana ja tästä syystä naapurivuori on saanut nimen Monte Calavera, ”Pääkallovuori.” Kylässä vierailevat turistit saavat kuulla lukuisia salaperäisiä tarinoita, jotka takuuvarmasti jäävät pitkäksi aikaa mieleen.

Uncastillo

Jos nautit lähes mystisestä hiljaisuudesta ja rauhasta, sinun kannattaa käydä tässä kylässä, joka on täynnä katuja, jotka tuntuvat ja näyttävät keskiaikaisilta. Kadut vievät alueen vanhimpaan rakennukseen, Pyhä Maria -nimiselle kirkkolinnoitukselle. Kirkon kukkulalla näkyy myös linnoituksen torni. Paikallisten asukkaiden mukaan tornin alla on useita tunneleita, jotka johtavat joihinkin kylän taloihin. Kylässä asuu vain 668 ihmistä, mutta katsottavaa riittää, sillä alueelta löytyy myös muita nähtävyyksiä – kirkkoja, roomalainen akvedukti ja mausoleumi Mausoleo de los Atilios, josta tosin jäljellä on vain yksi seinä.

Hita

Pienessä Hitan kylässä asuu ainoastaan 399 henkilöä. Se ihmetyttää kylässä sijaitsevalla keskiaikaisella muurillaan ja tiiliseinien ympäröimällä päätorilla. Historiallisen keskustan alta löytyy luolia, joita keskiajalta lähtien on käytetty viinikellareina. Nykyään moni talo kellariluolineen on hylätty. Vaikka kylä on pieni, järjestetään siellä usein keskiaikaisia festivaaleja, jotka keräävät vieraita kaikkialta Espanjasta.

Piornedo

Piornedoon saavuttaessa opaskyltti kertoo, että se on muinainen kylä antiikin Rooman ajalta. Todellakin kylässä on paljon muinaisia Galician alueelle tyypillisiä perinteisiä taloja. Nämä pallozat rakennettiin kivi- ja tammipalkeista, katto oljesta. Taloja käytettiin asuntoina aina 1970-luvulle asti, tällä hetkellä ne ovat lähinnä karjasuojina. Nykyään kylässä on palloza-talojen lisäksi tavallisia moderneja asuntoja, mutta kylä on edelleen hyvin autenttinen. Kylä sopii sinulle, jos etsit rauhallisia ja luonnonläheisiä matkakohteita – kylässä on ainoastaan 30 asukasta.

Kuvat: Flickr

Jaa:

Uutiskirje Kesä 01/19

Opi espanjaa – 111 adjektiivia