Vertaa asuntoja

Espanjan mielenkiintoisimmat ja vähemmän tunnetut lomakohteet, osa 1

Espanjan mielenkiintoisimmat ja vähemmän tunnetut lomakohteet, osa 1

  • 16/10/2020

Normaalisti vilkkain lomakausi on jo päättynyt, mutta Espanjassa voi vierailla muinakin vuoden aikoina. Itse asiassa juuri syksy on lomailun kannalta kaikista miellyttävin kausi ilmaston sekä vähempien turistimäärien vuoksi. Espanja.Comin toimitus on kerännyt tietoa mielenkiintoisimmista kohteista ja nähtävyyksistä, joihin kannattaa tutustua ja jotka eivät ole ehkä kaikkein tunnetuimpia turistikohteita.

Kuva: spain.info

Atlántico de Lanzarote -museon vedenalaiset veistokset

Atlántico de Lanzarote ei ole mikään tavallinen museo, vaan tämä Euroopan ainoa vedenalainen museo sijaitsee 12-14 metrin syvyydessä Atlantin valtameressä, Lanzarotella, Kanarian saarilla. Museon ‘näyttely’ koostuu kymmenestä uniikista veistoskokoelmasta, ja veistosten tekijä on taiteilija Jason deCaires Taylor. Veistokset on tehty erityisestä pH-neutraalista vedenkestävästä betonista, joka sopii meren elämään. Voidaksesi vierailla tässä upeassa museossa, tulee sinun varata opastettu kierros jonkin saaren virallisen sukelluskeskuksen kautta. Tämä ainutlaatuinen elämys on varmasti vaivan arvoinen.

Kuva: spain.info

Garrotxan uinuvat vulkaanit

Kataloniassa sijaitsee upea ja näkemisen arvoinen luonnonpuisto Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, nimensä mukaan vulkaanisella alueella Garrotxan maakunnassa. Tämä puisto on yksi mielenkiintoisimmista vulkaanisista alueista Euroopassa, sillä siellä on jopa 40 tulivuoren kraatteria. Alue on myös tunnettu sen romaanisen taiteen sekä Pyreneiden vuoristojen lähellä sijaitsevien kuvankauniiden pikkukylien vuoksi. Lisäksi tältä alueelta löytyy paljon erilaista tekemistä: voit nousta turistijunan kyytiin, vierailla maatiloilla, harrastaa joogaa tai vaikka lähteä kuumailmapalloajelulle.

Kuva: spain.info

Carlos V:n polku ja Monasterio de Yuste

Vuonna 1556 keisari Carlos V teki viimeisen ison retkensä: 550 kilometrin pituisen matkan Espanjan halki Cantabriasta Extremaduraan, jonne hän sittemmin vetäytyi levolle Monasterio de San Jerónimo de Yuste -luostariin. Nyt voit kulkea samaa reittiä kuin keisari ja käydä tutustumassa luostariin, joka sijaitsee parin kilometrin päässä Cuacos de Yustesta. Mutta kokeaksesi matkan mahdollisimman realistisesti ja autenttisesti sekä vanhan ajan tunnelmaa vastaavasti, paras mahdollisuus olisi lähteä matkalle helmikuussa, jolloin myös Extremadurassa järjestetään keisarin matkalle omistettu juhla. Tuolloin paikalliset asukkaat pukeutuvat sen ajan vaatteisiin, tarjolla on perinteisiä herkkuja ja maistiaisia, sekä tapahtumassa muun muassa käsityöläismarkkinoita.

Kuva: Flickr

Medina Azahara, palatsikaupunki

Matkatoimistot suosittelevat tutustumaan Córdoban La Mezquita -katedraaliin, mutta saadaksesi paremman kuvan kaupungin historiasta, suosittelemme vierailua myös Medina Azaharassa, joka sijaitsee vain seitsemän kilometrin päässä kaupungista. Tämän ‘loistavan kaupungin’ historia on alkanut jo vuonna 936, joilloin Abderraman III antoi määräyksen rakentaa palatsikaupungin. Hänen tarkoituksenaan oli tehdä kaupungista hallinnollinen keskus ja kalifaatin residenssi.

Nykyään kaupungista on jäljellä vain rauniot, mutta ennen aikaan se oli tulvillaan hiekkakiviä, marmoria, lampia, puutarhoja ja vaikka mitä. Pelkkä kävelyretki kaupungissa riittää, jotta voi kuvitella, kuinka upea paikka on aikoinaan ollut! Mielenkiintoinen seikka on myös että vain kolmasosalla koko alueen 112:sta hehtaarista on tehty kaivauksia ja tutkimuksia.

Kuva: Flickr

Taramundi

Asturiaksen vuorten ja laaksojen keskellä sijaitsee Taramundi, niin sanotun Vihreän Espanjan metsäinen ja maaginen pieni kylä. Taramundi on ehdottomasti yksi suositeltavista kohteista maaseutumatkailun ystäville. Tässä pikkukylässä voi tutustua mielenkiintoisiin perinteisiin käsitöihin sekä vierailla erilaisissa aiheeseen liittyvissä museoissa, kuten Casa Museo de la Cuchillería Tradicionalissa, joka on ruokailuvälineiden museo. Museossa on näytteillä mm. yksi maailman suurimmista veitsistä. Lisäksi kaupungista löytyy yksi Espanjan suurimmista vesimyllymuseoista.

Lähde ja pääkuva: spain.info

Liity keskusteluun