Vertaa asuntoja

Espanjan viehätys

  • 26/03/2010

Espanja on helppo ja turvallinen vaihtoehto mikäli kaukokaipuu painaa. Sopeutumista toiseen kulttuuriin helpottavat hyvät yhteydet (monessa tapauksessa suorat lennot) kotimaahan ja suomalaisyhteisön olemassaolo.

Tänä päivänä Espanja on moderni, demokraattinen yhteiskunta, vahva teollisuusmaa ja Euroopan Unionin euroalueeseen kuuluva jäsenvaltio.

Kolmen viime vuosikymmenen yhteiskunnallinen muutos on ollut valtava. Siitä huolimatta maa on onnistunut pitämään kansallisen tai oikeammin alueelliset kulttuurinsa vahvoina ja elävinä. Nimenomaan rikas kulttuuri on eittämättä yksi Espanjan matkailun merkittävimpiä menestystekijöitä, sen henkinen pääoma.

Yhä monelle maata syvemmin tuntemattomalle ulkomaalaiselle Espanja näyttäytyy lähinnä hiekkarantojen ympäröimänä huvikeitaana. Se on kuitenkin vain yksi osa siitä kirjosta, jonka maata kiertäessään löytää.

Aistinsa auki pitävä “tutkimusmatkailija” huomaa, että Espanja jakautuu useaan keskenään hyvin erilaiseen alueeseen niin maantieteellisesti, kulttuurisesti kuin jopa kielellisestikin.

Espanja nousi 1960-luvullamatkailun alalla kansainväliseksi suurtekijäksi “Sol y Playa” (Aurinko ja Ranta)-konseptilla. Se on toki edelleenkin huomattava massaturismin vetonaula, mutta viime vuosina aurinkorantaelämään liittyvien matkailutuotteiden rinnalle – kenties jopa niiden ohi – ovat nousseet harrastus- ja elämysmatkailua tuottavat palvelut, kuten golfkentät, joita Espanjassa oli maan golfliiton tilaston mukaan yli 300.

Matkailun luonne on muuttunut palvelurakenteen monipuolistuttua. Elämys- ja harrastusmatkailu lisääntyvät jatkuvasti.

Espanjassa pitkäaikaismatkailu, tai pikemminkin kausisiirtolaisuus, on niin ikään kasvanut voimakkaasti. Yleisellä tasolla Costa del Solin majoitusliikkeiden käyttö on vähentynyt huomattavasti 2000-luvulla. Tämä tarkoittaa, että yli puolet Aurinkorannikolle saapuvista majoittuu joko vuokra- tai omistusasuntoihin.

Pitempiaikaisen asumisen yleistyttyä rannikkoalueet eivät kärsi enää niin paljon matkailualalle tyypillisistä jyrkistä kausivaihteluista, vaan talviasukkaiden ansiosta palvelut ovat pysyneet ympärivuotisina ja ne ovat monipuolistuneet.

Monen unelmana on oma asunto Espanjassa. Haavetta lähtevät toteuttamaan yhä useammat suomalaiset. Käsilläsi oleva sivusto on tehty nimenomaan vastaamaan kysymyksiin ja helpottamaan asunnonostoa suunnittelevien asunnonostoprosessia.