Lännenelokuvien kulisseissa Almeriassa

Julkaistu: 13.04.2017
Alue-esittelyt
add one

Maljosen perhe suuntasi syntymäpäivämatkalle Almeriaan ja vieraili Fort Bravon lännenkylässä. Matkasta tallentuivat hienot kuvat ja muistot koko perheelle.

Matkakohde valikoitui syntymäpäiväsankarin kunniaksi. Perheen isä on lännenelokuvien ystävä ja ajatus vierailla espanjalaisella aavikolla oli muhinut jo pidemmän aikaa.

-Olemme pyrkineet vierailemaan eri puolilla rannikkoa. Harvassa paikassa asuessaan voi vierailla muutaman tunnin ajomatkan sisällä niin rannalla, vuoristossa, laskettelurinteessä, metsässä kuin aavikolla, Hennis Maljonen listaa. Sademetsääkin kuulemma löytyy, mutta se on vielä kokematta.

Almeriasta löytyvä aavikko on kuin suoraan Amerikasta. Paikka onkin harvinaislaatuinen koko Euroopassa. Elokuvantekijät löysivät aavikon jo 1950-luvulla ja lännenelokuvan ystävä pääsee vierailemaan paikoissa, joissa ovat cowboy-saappaillaan astelleet lännenelokuvien sankarit. Almerian kuvauspaikat näkyvät sadoissa elokuvissa aina tähän päivään saakka. Elokuvalistauksessa vilahtelee lännensankareiden lisäksi myös tämän päivän hittisarja Game of Thrones.

Maljoset valitsivat Fort Bravon lännekylän nettiesitteen perusteella.
–Alueella toimii myös muita lännenkyliä, mutta tämä kohde vaikutti kaikin puolin koko ryhmälle sopivalta vaihtoehdolta.

Aikaa Fort Bravossa vierähti koko päivä, sillä lännenkylän ohjelmassa oli muun muassa saluunan cancan –show ja stuntmiesten toteuttama pankkiryöstö kaikilla mausteilla. Vauhtia ja toimintaa riitti koko perheen viihdykkeeksi.

-Yksi rosvo putosi katolta, yhtä vedettiin hevosen perässä ja ammuskelu oli niin todentuntuista, että perheen pienin hieman säikähti pauketta.

Lännenkaupungissa on amerikkalainen ja meksikolainen osa sekä intiaanien tiipiiteltta-alue. Kesäaikaan vierailijat voivat vilvoitella ilmaisella uima-allasalueella ja jos aavikon tunnelmaa haluaa kokea enemmän voi alueelta myös varata mökkimajoituksen.
Maljoset suosittelevat vierailukohdetta ja vinkkaavat ottamaan uimavaatteet mukaan ja varmistamaan, että kamera löytyy kassista. Vierailulle kannattaa varata koko päivä ja nauttia ohjelman lomassa lounasalueen ravintolassa.
Puolen tunnin ajomatkan jälkeen aavikolta ollaan jälleen Almerian rannikkoalueella tai matkalla kohti Granadan vuoristoaluetta. Lue tästä aiempi artikkeli Espanjan Hollywoodista eli Almerian lännenkylistä.

Tiedot ja kuvat: Fort Bravo, Maljosten kotialbumi

Jaa:

Granadassa kirjamessut ja kulttuuria Alhambrassa

Espanjan Asuntomessuille selvästi kysyntää- syksyllä taas uudestaan

add one