Vertaa asuntoja

Luonnon omia uimapaikkoja Espanjassa

Luonnon omia uimapaikkoja Espanjassa

  • 01/06/2018

Kesäkuumalla on ihanaa virkistäytyä vedessä ja sisämaassa vaihtoehtona ovat luonnon omat lähteet. Hattu, vettä ja runsaasti aurinkovoidetta mukaan. Muistakaa tuoda luonnosta kaikki roskat pois ja tulta ei saa kesällä tehdä. Varovaisuutta myös tupakantumppien kanssa!

Alicante, Fuentes del Algar

Algar joen alussa Callosa d´en Sarríássa on hienot vesiputoukset ja laguunit, joissa voi hyvin viettää päivää. Alue on hyvin merkitty ja hoidettu. Siellä on myös kiva kävellä ja nauttia luonnosta.

Fuentes del Algar

Àvila, Árenas de San Pedro

Nämä kylässä sijaitsevat luonnonmuodostamat uima-altaat ovat hyvin hoidettuja ja sieltä löytyvät myös chirinquitokset ja nurmikkoa auringonottoon. Kesäaikaan viikolla on rauhallisempaa. Vesi on todella raikasta eli aika kylmää!

Arenas de San Pedro

Gran Canaria, Agaete

Las Palmasista 30km etelään löytyy luonnonlaguuneja merenrannalla. Vesi on suolaista ja kelluttaa hyvin. Altaisiin on rakennettu askeleita helpottamaan kulkua.

Agaete

Galicia, Pozas de Mougás

Serra de Groba metsässä Pontevedrassa jokien yhtymäkohtiin on aikojen saatossa muodostunut vesiputouksia ja altaita. Alueille joutuu hieman kävelemään, mutta se on vaivan arvoista. Paikka on kuulemma kauneimmillaan sateella, jolloin luonto pulppuaa vettä.

Pozas Mougas

Cáceres, Acebo

Sierra de Gatan alueella löytyy luonnon laguuneja kaksi km Acebon kylästä Ciudad Rodrigon suuntaan. Alueelle pääsee autolla ja siellä on parkkipaikka ja ravintola-baari.

Cáceres

Andalucia, Nerja

Nerjan Rio Chillar on erittäin suosittu virkistäytymispaikka. Kanjonin pohjalla virtaa vettä ja sitä pitkin voi kävellä pitkäänkin. Noin puolen tunnin kävelyn jälkeen saapuu matalammille laguuneille, hieman lisää vaellusta ja löytää vesiputoukset ja syvemmän uima-paikan. Monilla on koirat mukana vaelluksella. Paikoitellen syvyttä riittää aikuisella lantioihin asti ja virta on voimakas, joten koiran tai lapsen saattaa joutua kantamaan muutaman metrin. Kapeimmillaan kanjonissa voi ylettää käsin molempiin laitoihin. Kesäsunnuntaisin alueella on jopa ruuhkaa. Elokuun 15 pvä ei kannata vaeltamaan mennä, ellei erityisesti rakasta andalusialaista tungosta.  Alueelle pääsee markkina-alueen takaa ja autot joutuu nykyään jättämään ihan joen alkuun ja kävelemään kuivaa auringonpaahteista matkaa tovin ennen kuin  vesiosuus alkaa.

Rio Chillar

Lähde:idealista.com

Kuvat: Flickr.com, Turismoavila