Vertaa asuntoja

Meren ja suolan Torrevieja

Meren ja suolan Torrevieja

  • 26/09/2015

Torreviejan kaupunki on Costa Blancan suosittu turistikeskus. Tämä entinen kalastajakylä on tunnettu valkoisista hiekkarannoistaan sekä lähes ainaisesta auringonpaisteesta.

Torrevieja sijaitsee Alicanten maakunnassa, Valencian itsehallintoalueella, noin 50 kilometrin päässä etelään Alicanten kaupungista. Se on perustettu vuonna 1900-luvulla ja kaupungin väkiluku on noin 100 000, josta vain noin puolet on Espanjan kansalaisia. Alueella on paljon asukkaita muun muassa Saksasta, Isosta-Britanniasta ja Venäjältä. Kaupunki on alun perin ollut suolakaivos- ja kalastuskaupunki ja se sijaitseekin suolaisten Las Salinas -järvien sekä meren välissä. Alueella vallitsee täten terveellinen mikroilmasto. Suomeksi kaupungin nimi tarkoittaa vanhaa tornia.

Suomalainen Torrevieja

Torrevieja on Fuengirolan jälkeen manner-Espanjan toiseksi suosituin suomalaisalue. Suomalaisilla on siellä vakiintunut yhteisö talviasukkeineen, pieni osa asuu siellä vuoden ympäri. Kevät, kesä ja syksy tuovat Suomesta runsaasti lomalaisia. Alueelta löytyy mukavasti suomenkielisiä palveluita: kauppoja, seurakunta, yhdistyksiä, kiinteistövälittäjiä ja muita palveluita. Kaupunki on rauhallisuutensa vuoksi erityisesti eläkeikäisten suosiossa.

Heinä- ja elokuussa lämpötilat voivat nousta +40, talvet ovat mietoja ja vähäsateisia, ja aurinkoa riittää ympäri vuoden.

Juhlat

Torreviejassa on pitkin vuotta useita värikkäitä juhlia. Helmikuussa kaupungissa on karnevaalit ja huhtikuussa juhlitaan uskonnollista Santa Semana-viikkoa eli pääsiäistä.

Toukokuussa kaupungissa on omat feriat eli perinteiset Espanjalaiset viikon kestävät kyläjuhlat. Kesäkuussa vietetään San Juanin yötä, joka muistuttaa juhannusta kokkoineen.

Nähtävää

Kaupungista löytyy historiansa vuoksi mielenkiintoinen meri- ja suolateemainen museo, Museo del Mar y de la Sal, jossa kannattaa piipahtaa. Muita mielenkiintoisia ovat esimerkiksi ohjaaja-säveltäjä Ricardo Lafuentesta kertova museo sekä Centro Cultural Virgen del Carmen.

Torreviejan kirkko eli La Iglesia Archiprestal de la Inmaculada Concepción sijaitsee aivan kaupungin keskustassa Plaza de la Constitución -aukiolla. Torre del Moron –näköalapaikalta avautuu uskomattomat näkymät kaupungin ylle.

Tehtävää

Torreviejan arkkitehtuuri on modernia, vanhoja rakennuksia ei juuri ole. Kaupunki on ennen kaikkea rantakohde. Costa Blancan valkeat hiekkarannat tarjoavatkin kaupungille 20 kilometrin pituisen rantaviivan. Las Salinasin suolajärvien yhteydessä sijaitsevassa luonnonpuistossa voi käydä rauhoittumassa ja hakemassa hieman vaihtelua rantalöhöilyyn.

Lapsiperheille kaupungista löytyy muun muassa vesipuisto. Ostoksia voi tehdä esimerkiksi Habaneraksen ostoskeskuksessa tai Torreviejan perjantaimarkkinoilla. Kaupungin lähellä on myös useita golf-kenttiä.

Torreviejasta voi myös lähteä helposti päiväretkelle muihin kaupunkeihin kuten Alicanteen, jossa voi nauttia historiasta, kulttuurista sekä hieman suuremman kaupungin hulinasta. Myös Cartagena ja La Manga etelässä on tutustumisen arvoinen. Tunnin ajomatkan päässä on hyvin espanjalainen suurkaupunki Murcia. Matkalla sinne voi poiketa viehättävässä Orihuelassa.