Road tripille Espanjaan – parhaat vinkit pikkulomalle

Julkaistu: 15.10.2021
Alue-esittelytEläminen ja lomailu

Jos rannalla lekottelu ei ole sinun juttusi lomamatkalla, voi vaihtoehtona suunnata vaikka road tripille eli automatkalle Espanjan upeiden maisemien halki. Espanjassa riittää ainutlaatuista luontoa sekä kuvankauniita kyliä ihailtavaksi, ja samalla voi pysähdellä nauttimaan maan gastronomisesta puolesta.

Cudillerossa riittää väriä, historiaa ja kulttuuria. Kuva: Unsplash

Kuvankauniita pikkukyliä Asturian rannikolla

Asturiassa riittää nähtävää vaikka monen matkan ajaksi, joten jos suunnitelmissasi on vain lyhyt reissu, kannattaa suunnata tälle pienelle palalle rantaviivaa Avilésin ympärillä, jossa pääsee nauttimaan perinteisistä kachopoista ja sidrinoista rennossa tahdissa.

Automatka kannattaa aloittaa Gijónista, jossa voi pysähtyä heti alkuun ihastelemaan sen upeaa veistosta Elogio del Horizontea sekä roomalaista kylpylää Campo Valdésissa. Myös kävely San Lorenzon rannalla on maisemien ihailijoille hyvä pysähdys.

Sen jälkeen kannattaa varata päivä tutustuaksesi Luancoon, joka on yksi Asturian rannikon viehättävimmistä kylistä. Älä missaa satamaa, jossa näet veneet saapumassa kaikkien merenelävien kanssa, joita voit nauttia paikallisissa ravintoloissa. Ja viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, kannattaa myös piipahtaa värikkäässä Cudilleron kylässä, joka houkuttelee tuhansia turisteja joka kesä, mutta syksyllä siellä voi nauttia maisemista rauhallisimmissa merkeissä.

Madridin pohjoispuolella kukoistaa luonto. Kuva: Wikimedia

Luonnonkauneutta Sierra Norte de Madridissa

Suurin osa Madridin alueella vierailevista turisteista pysähtyy ainoastaan pääkaupungissa. Mutta maakunta kätkee alueelleen myös muita upeita vierailunarvoisia kohteita, kuten Sierra Norten luonto kaupungin pohjoispuolella.

Luontoon suunnatessa kannattaa vierailla ainakin Rascafríassa ja ihailemassa Peñalaran luonnonpuiston jäätiköstä veistettyä maisemaa, sekä piipahtaa Buitrago de Lozoyassa, Canencian ekologisella kävelyreitillä, Somosierrassa, ja Hayedo de Montejon metsässä. Alueelta löytyy myös monia muita upeita paikkoja, jotka ovat hyviä vaihtoehtoja luontomatkailusta kiinnostuneille.

Cangas de Morrazossa kannattaa pysähtyä nauttimaan hyvästä ruoasta. Kuva: Immobilia Lares

Rantaa ja hyvää ruokaa El Morrazossa

El Morrazon alue on täydellinen tasapaino meren ja vuorten välillä, keskittyen Cangasin kaupunkiin, joka tunnetaan paremmin nimellä Cangas de Morrazo. Vaikka tämä Pontevedranin rannikon alue on enemmänkin kesällä kuuluisa upeista rannoistaan, loppuvuoden ajan siitä tekee upean lomakohteen Galician suussasulava gastronomia.

Vatsan täyttämisen lisäksi kannattaa pistää muistiin pienet jalokivet, joita voi nähdä tällä matkalla kuten esimerkiksi Moaña vaellusreitteineen ja näköala A Fragalla, Ons-saari Bueussa, Soavelan rannikon kalliot, Cangasin historiallinen ja taiteellinen perintö sekä sen kauniit kirkot.

Sierra de Gredosissa vuoret ovat pääosassa. Kuva: Wikimedia

Vuoriston hulppeutta Sierra de Gredosissa

Jos kaipaat matkaltasi enemmän seikkailua, niin siinä tapauksessa kannattaa suunnata Sierra de Gredosiin. Sadat kalliot, rotkot ja järvet luovat yhdessä tämän luonnon ihmeen, joka sijaitsee Ávilan, Salamancan, Cáceresin ja Toledon välissä. Vuoristomaisema on myös hyvä paikka lähteä hengähtämään pois suurkaupunkien hälinästä.

Jos kuitenkaan vaellus ei ole täysin sinun juttusi, voi tällä alueella mennä myös erinomaiselle gastronomiselle road tripille Arenas de San Pedron, Guisandon, Santiago del Tormesin, Candeledan tai Béjarin kylien läpi, joissa voi kokea todellista suussasulavaa Kastilia ja Leónin ruokakulttuuria.

Lähde: Idealista
Pääkuva: Pixabay

Jaa:

Asuntokaupat lähteneet lentoon Espanjassa

Asuntokaupan varainsiirtoveron suuruus vaihtelee alueittain