Vertaa asuntoja

Airbnb poisti listoiltaan 18 000 asuntoa Andalusiassa

Airbnb poisti listoiltaan 18 000 asuntoa Andalusiassa

  • 12/10/2018

Majoitusta välittävä Airbnb verkkopalvelu on poistanut Andalusian alueelta 18000 rekisteröimätöntä turistiasuntoa listoiltaan. Tarjontaa alueella on nyt 40 800 ilmoituksen verran.

Airbnb vahvisti lokakuun alussa julkaisevansa Andalusian alueelta vain sellaiset turistiasunnot, jotka on kirjattu alueen lain mukaisesti turistiasuntorekisteriin. Ilmoittajan on annettava tarjouksen yhteydessä rekisteröintinumero. Airbnb poisti palvelustaan 18 000 tarjousta, jotka eivät täyttäneet tätä vaatimusta.

Vaatimus karsii tärkeän markkinoitiväylän laittomasti toimivilta välittäjiltä ja tuo alalle lisää läpinäkyvyyttä ja vastuullisuutta.

Costa del Solilla suurin määrä turistiasuntoja

Airbnbn listaus ei erottele aluetta provinssien mukaisesti, mutta Andalusian turismirekisterin tilastojen mukaan asuntoja tarjotaan ennen kaikkea Costa del Solin alueelta. Viimeisimpien tietojen mukaan Malagan provinssiin on rekisteröity 24 342 turistiasuntoja, joissa on tarjolla yhteensä 127 218 vuodepaikkaa. Rekisteriin pääsyä odottaa yli tuhat asuntoa. Costa del Solin alueella turistiasuntomajoitus on kasvanut vuodessa 49%.

Marbellassa on tarjolla eniten turistiasuntoja ja niiden hinnat ovat alueen kalleimmat. Alueen tarjonta ylittää 25 000 vuodepaikkaa ja paikan keskihinta on 139 euroa. Suosituimmat asunnot turistiasunnoille ovat Nueva Andalucia, Puerto Banus sekä Marbella vanha keskusta.

Muut verkkomajoituspalvelut kuten HomeAway, Rentalia, Spain-Holiday.com ja Niumba, joiden tarjonta Andalusian alueella on 60 000 loma-asuntoa, etsivät myös ratkaisua ja välineitä vaatia asuntojen tarjoajilta Andalusian turistiasuntorekisteriin kirjautumista.

Tiedot: Diariosur 
Kuva: Pixabay

Liity keskusteluun