Apteekit lakossa

Julkaistu: 26.10.2012
Asuminen

Yli 3100 apteekkia Kataloniassa piti ovensa suljettuna torstaina. Apteekeilla on saamisia heinä- ja elokuun lääkkeistä yhteensä 188 miljoonaa euroa.

Lakkorintama pysyi yhtenäisenä, sillä alueen apteekeista yli 80% osallistui mielenilmaisuun pitämällä liikkeensä suljettuina. Ovensa pitivät avoinna vain 8% apteekeista. Loput 12% apteekeista pidettiin avoinna minimipalvelun tarjoamiseksi.

Apteekeilla on saamisinaan valtionmaksuja heinä- ja elokuun respetilääkkeistä 188 miljoonan euron verran. Vaikka lakkoaamuna Katalonian apteekkarijärjestö (Consejo de Colegios Farmacéuticos de Catalunya) sai vahvistuksen, että heinäkuun saamisista 90 miljoonaa maksetaan, ei se vaikuttanut lakkopäätökseen.

Apteekkien tilanne on hyvin epävarma, ja lakkoilijat halusivat nostaa esille ahdingon ja epävarmuuden missä yrittäjät elävät. Asiakkaalle ilmaiset tai edulliset reseptilääkkeet maksetaan valtion toimesta, mutta maksumiehenä tai enemmänkin lainanantajana valtiolle toimivat apteekkarit. Maksujen venyminen ja karhuaminen vaikeuttavat apteekkien toimintaa. Osamaksu kesän saamisista saatiin autonomisen alueen käteisrahastosta Fondo de Liquidez Autonómica (FLA).

Apteekit ovat lakkoilleet myös muualla Espanjassa.

Tiedot: El Mundo

Jaa:

Benalmádena

Pankit etsivät asunnoille ostajia ulkomailta