Vertaa asuntoja

Espanjan kiinteistösektori elpyy kahdessa tahdissa

Espanjan kiinteistösektori elpyy kahdessa tahdissa

  • 12/07/2017

Espanjan asuntojen hinnat nousivat keväällä 2017 keskimäärin 1,5%. Alueelliset erot ovat kuitenkin suuria. Baleaareilla hinnat nousivat 16,6% kun taas Navarrassa hinnat laskivat 5,1%.

Kartta vanhojen asuntojen hintojen noususta kertookin kahta tarinaa. Vihreällä merkityissä maakunnassa hintojen nousu on ollut positiivista ja harmaalla merkityillä alueilla kasvu ei ole ylettänyt plussan puolelle. Kartassa on kuvattu vuoden 2017 toisen neljänneksen hintakehitys.

Keskimääräinen neliöhinta oli 1554€/m². Kalleimmat asuntoneliöt olivat baskimaalla (2487€/m²), Madridin alueella (2415€/m²) ja Baleaareilla (2215€/m²) sekä Kataloniassa (1963€/m²). Edullisimmat kiinteistöt myytiin Castilla la Manchan alueella (921€/m²), Extremadurassa (929€/m²) ja Murciassa (1032€/m²).

Idealista.com kiinteistöportaalin tutkimusjohtaja Fernando Encinar avaa tietoja kertomalla tulosten olevan positiivia koko kiinteistösektorille. Asuntojen hinnat nousevat vuositasolla ja neljännesvuosittain. Hintojen nousu ja asuntolainojen määrien kasvu sekä solmittujen kauppojen määrä ovat kehittyneet rinnakkain.

Kiinteistöjen hintojen normalisoituminen etenee kahdella eri tahdilla, mutta alueelliset erot kaventuvat jatkuvasti ja kunnat lähestyvät tasapainotilaa. Vaikkakin nousua on tapahtunut yksittäisillä alueilla, ovat hinnat edelleen alhaisemmat kuin kymmenen vuotta sitten eikä uutta asuntokuplaa tarvitse pelätä.

Tiedot: idealista.com