Asuminen

Huijauksia työilmoitusten avulla

Julkaistu: 01.12.2014

Netin kautta tarjottavat työmahdollisuudet ovat yleistyneet. Ikävä kyllä samaa tahtia ovat yleistyneet myös huijaukset työpaikka- ja kurssitarjonnassa.

Miljoonat espanjalaiset etsivät työpaikkoja joko kotimaasta tai ulkomailta. Huijarit ovat huomanneet epätoivoisessa tilanteessa mahdollisuuden ja tarjoavatkin netin välityksellä katteettomia lupauksia ja pyytävät usein myös kirjautumismaksuja palveluihinsa. Yleisin malli on kuitenkin maksullisten numeroiden tai tekstiviestien käyttö. Työnhakijaa ohjataan soittamaan tietämättään maksulliseen puhelinnumeroon ja häntä odotutetaan pitkään, vastausta tuskin saa koskaan ja jokainen minuutti tuo vastaanottajalle rahaa. Vastaavalla tavalla toimivat myös viestipalvelut. Tietojen lähettäminen lukuisisssa tekstiviesteissä voi olla myös rahastusmalli.

Netin välityksellä tarjotaan myös työllisyyskursseja, joita ei todellisuudessa ole olemassakaan. Nämä kurssit voivat olla hinnoiltaan jopa tuhansia euroja ja niissä luvataan ns. varma työllistyminen kurssin jälkeen.

Huijausten kirjo on laaja. Elantoa etsivälle tarjotaan valheellisia pyramidimyyntimalleja, joissa ostetaan luvatut tuotteet yritykseltä ja eteenpäin myyntiä varten. Tarjolla on myös työntarjouksia ulkomaille. Toki ennenkuin työpaikka järjestyy on maksettava erilaisia välityspalkkioita.

Toki netin välityksellä on myös todellisia ja erittäin hyviäkin työ ja koulutusmahdollisuuksia, mutta tarjontaa selatessa tulee olla tarkka ja luottaa ennenkaikkea virallisiin väyliin. Etukäteismaksuihin tulee aina suhtautua kriittisesti.

Tiedot: Europapress.es

Jaa:

Joululotto kriisissä

Espanja.com – uudet tuulet