Vertaa asuntoja

Kirkko sijoittaa kiinteistöihin

Kirkko sijoittaa kiinteistöihin

  • 21/08/2018

Espanjan katolinen kirkko on suunnannut 357 miljoonaa euroa kiinteistöihin vuodesta 2012 lähtien. Rahat on käytetty rakennusprojekteihin, ylläpitoon sekä kirkon omistamien kiinteistöjen uudistustöihin.

Pelkästään viime vuoden aikana kirkko investoi 71 miljoonaa euroa rakennussektorille 373 erilaisen projektin muodossa. Vuonna 2016 investointien määrä oli 55,4 miljoonaa euroa.  Vuodesta 2012 lähtien kirkko on sijoittamut Espanjan kiinteistösektorille yhteensä 357 miljoonaa euroa. Kirkon merkitys on suuri koko Espanjan kansantaloudelle ja kirkon rakennushankkeet työllistivät vuonna 2016 yhteensä 225 000 henkilöä.

Tärkeä kulttuuriperintö

Taloudellisen vaikutuksen rinnalla katolisen kirkon merkitys Espanjan kulttuuriperintöön on suuri. Esimerkiksi Espanjan neljästäkymmenestä Unescon maailmanperintökohteesta 22 on katolisen kirkon omistuksessa. Yhteensä 3168 espanjalaista kulttuurikohdetta kuuluu katolisen kirkon alaisuuteen. Nämä kohteet ovat arvokkaita kulttuuriperintökohteita ja ne tuovat myös suoranaista talousvaikutusta 196 miljoonan euron verran ja niiden vaikutus välillisesti on 90 miljoonan euron suuruinen. Suojelukohteet tuovat esimerkiksi turisteja ja vaikuttavat kokonaisen alueen toimeentuloon ja työllisyyteen.

Kirkon alaisuudessa olevien katedraalinen sosioekonominen talousvaikutus on yli 70 miljoonaa euroa.

Tiedot: idealista. com
Kuvat: Wikimedia