Kuinka paljon eläminen Espanjassa maksaa?

Julkaistu: 02.07.2021
AjankohtaistaAsuminenUusimmat
add one

Oletko harkinnut Espanjaan muuttoa, tai kenties muuten vaan pohtinut elinkustannuksia Espanjassa? Hinnat elämisessä, kiinteistöissä, ruuassa, käyttötavaroissa, palveluissa ja muissa vaihtelevat alueittain, mutta tästä löydät tietoa keskimääräisistä elinkustannuksista Espanjassa.

Yleisesti ottaen Espanja ei ole kallis maa asua, ja mm. elintarvikkeiden hintojen, supermarketeissa käymisen, ulkona syömisen ja oluen ostamisen osalta Espanjan keskihinnat ovat Euroopan halvimpia. Maailman suurin elinkustannustietokanta Numbeo tarkasteli elinkustannuksien hintoja Espanjassa. Alla olevasta taulukosta näkyy kesäkuussa 2021 päivitetyt keskivertohinnat muutamille elintarvikkeille ja ulkona syömiseen.

Muissa elinkustannuksissa ja palveluissa Numbeo arvioi sähkö / vesi / lämmitys kustannuksiksi 85 m2 asunnossa noin 114.69 euroa kuukaudessa. Sähkö onkin todettu Espanjassa olevan kalliimpaa kuin monessa muussa Euroopan maassa. Bensa maksaa noin 1.27 € per litra, internetin keskivertohinta kuukaudessa noin 39.30 €, ja kuntosalijäsenyys noin 37.17 €.

Espanjan elinkustannukset ovat alhaisimpien joukossa Länsi-Euroopassa, ja maassa on myös mahdollista asua vieläkin halvemmalla, riippuen elämäntapavalinnoista. Mutta vaikka asiat kuten syöminen ja ruoan ostaminen voivat olla halpoja, suuri osa kuukausipalkasta todennäköisesti tulee käytettyä vuokraan. OECD:n mukaan keskimääräinen kotitalous käyttää Espanjassa ”22 % bruttotulostaan asumiseen, joka on yli OECD:n keskimääräisen 20 prosentin”.

Numbeon mukaan opiskelijan on mahdollista asua Espanjassa 1 000 eurolla kuukaudessa, sillä tietokanta arvioi tämän ryhmän kuukausittaiset kustannukset noin 611,84 euroon ilman vuokraa. Neljän hengen perheen keskimääräiset kuukausikustannukset Espanjassa Numbeo arvioi olevan hieman yli 2 000 euroa ilman vuokraa.

Useat lähteet toteavat, että noin 20 000 euroa vuodessa on kohtuullinen summa eläkkeelle jäämiseen Espanjassa. Tämä kuitenkin vaihtelee sen mukaan missä päin Espanjaa asut, ja esimerkiksi Aurinkorannikolla elinkustannukset ovat paljon pienemmät kuin Madridissa.

Numbeo arvioi Espanjan elinkustannuksien olevan keskimääräisesti 25.83 % halvemmat kuin Suomessa, ja vuokrahintojen olevan 16.63 % halvemmat kuin Suomessa.

Ruoka on Espanjassa yleisesti halvempaa kuin monessa muussa Euroopan maassa. Kuva: International Labour Organization ILO

Asumisen kustannukset

Talon ostamisen tai vuokraamisen kustannukset Espanjassa riippuvat valitsemastasi alueesta. Elinkustannukset Madridissa ja Barcelonassa ovat kalliimpia, ja sisältävät myös korkeammat asuntojen hinnat. Espanjan suurkaupunkien elinkustannukset ovat kuitenkin silti halvemmat kuin monessa muussa Euroopan isossa kaupungissa, kuten esimerkiksi Lontoossa. Numbeon mukaan elinkustannukset Málagassa ovat 31.07 % halvemmat kuin Helsingissä, ja vuokrahinnat 37.38 % halvemmat.

Vuokrahinnat vaihtelevat paljon alueittain, kaupungeittain ja jopa naapurustoittain. Rannan lähellä olevat ja hyvillä maisemilla sekä sijainnilla varustetut asunnot ovat yleensä hintavampia kuin kauempana keskustasta ja rantaväylistä sijaitsevat kiinteistöt.

Numbeon mukaan yhden makuuhuoneen keskimääräinen hinta kaupungin keskustassa Espanjassa on 642.65 euroa kuukaudessa, ja keskustan ulkopuolella noin 496.46 euroa. Kolmen makuuhuoneen asunnoissa mennään noin 1 012.29 euroon kuukaudessa hyvällä sijainnilla, ja keskustan ulkopuolella tällaiset asunnot ovat keskimäärin noin 750.27 euroa.

Tästä voit katsoa muita Numbeon arvioimia Espanjassa elämisen hintoja, ja sivun ylhäällä on valikko josta voit myös tarkastella elinkustannuksia kaupungeittain. Kurkkaa myös aiempaa hintavertailua Suomen ja Espanjan suurkaupunkien elinkustannuksista tästä.

Lähteet: Idealista, Numbeo, artikkelikuva: Pixabay

Jaa:

Espanjan mielenkiintoisimmat kasvitieteelliset puutarhat ja -puistot

Uutiskirje Heinä 01/21

add one

Mitä mieltä olet uudesta Espanja.Com-sivustosta?

Anna meille palautetta, niin voimme kehittää sivustoa yhdessä parempaan suuntaan.