Vertaa asuntoja

Milloin asunnon hinta on kohdallaan?

Milloin asunnon hinta on kohdallaan?

  • 08/04/2016

Asunnon oikean myyntihinnan määrittäminen on useiden muuttujien summa. Taustatyötä on tehtävä vertaamalla muihin vastaaviin kohteisiin mutta huomioitava tarkkaan myös alue. Hinnan tulee olla heti kohdallaan jotta asuntoa ei myy alihintaan mutta ei myöskään pilaa myyntiä pyytämällä ylihintaa.

Idealista.com kiinteistösivuston artikkelissa Alfa Inmobiliaria määrittelee asunnon hinta-arvion tekoa hieman leikkisästi vakoilutehtäväksi. Tämä tarkoittaa vastaaviin myyntikohteisiin tutustumista, ostajaprofiilin arvioimista sekä realistista arviota asunnon kunnosta.

Myyntimarkkinat on myös ymmärrettävä, sillä kiinteistöjen kysyntä on eri Madridin keskustassa kuin Pohjois-Espanjan rannikkoalueilla. Myös erot kaupungin ja kaupunginosan sisällä ovat merkittäviä. Joskus kadun toisella puolella sijaitseva vastaava asunto voi olla huomattavasti edullisempi tai kalliimpi. Taustatyöllä saa selvitettyä myös syyn hintaerolle.

  • Tutki nettiportaaleista vastaavat asunnot ja niiden myyntihinnat. Pyyntihinta ja toteutunut hinta eivät ole aina sama asia. Hintoja neuvotellaan alemmas noin 5%-15%.
  • Analysoi ostajaprofiili ja nosta esille asioita jotka ostajaa kiinnostaa, Onko kohde lapsiperheelle, yksinasuvalle, ulkomaalaiselle, työssä käyvälle… Muista myös asuinalue, jos asunto on alueella joka on tyypillisellä espanjalaisella alueella jolla tarjontaa on paljon voi valmistautua myös hinnanalennukseen. Jos alueelta on vähän tarjontaa ja sijainti on hyvä voi hintaa nostaa jopa 10% verrattuna vuoden takaisiin hintoihin.
  • Arvioi rehellisesti asunnon kunto ja mieti kuinka paljon ostaja joutuu laittamaan rahaa mahdolliseen remonttiin jotta asunto vastaa muuta tarjontaa alueelta. Jos asunto on muita alueen kohteita paremmassa kunnossa toimii arvio myös toisin päin verratessa asunnon myyntihintaa vastaaviin kohteisiin.

Tiedot: idealista.com