Miltei oma kerrostalo

Julkaistu: 02.05.2012
Asuminen

Barcelonan läheisyydessä sijaitseva uusi asuma-alue ammottaa tyhjyyttään. Vain 78 asuntoa 259:sta on asuttuja.

Kolmen talon Eucaliptos kompleksi rakennettiin VPO asunnoiksi (Vivienda de proteccion oficial), jolloin niiden hinta on valtion säännöstelemä ja yleistä hintatasoa alhaisempi.

El Mundo lehden artikkelissa Maria Teresa Moyano kertoo ostaneensa VPO asunnon uudesta taloyhtiöstä pari vuotta sitten ja olevansa nyt oman rappukäytävänsä ainoa asukas. Koko taloyhtiöstä on myyty vain 78 asuntoa.

Aavemainen taloyhtiö pelottaa perhettä joka saapuu vierailulle ja rakennuttaja onkin hankkinut alueelle ympärivuorokautisen valvonnan laittomien asukkaiden välttämiseksi.

Ostaessaan asunnon Maria Teresa maksoi siitä 175 000 euroa, joka oli tuolloin kilpailukykyinen hinta asunnolle Barcelonan alueella. Tänä päivänä tällä Torre Baro alueella myydään asuntoja 70 000 eurolla.

Vaikka hinnat ovat edulliset, eivät asuntoja etsivät halua muuttaa uudelle kaukaiselle alueelle nyt, kun lähempänä keskustaa on tarjolla parempia vaihtoehtoja.

Kriisin myötä asuntojen sijainnista on tullut entistä suurempi tekijä asunnon ostajalle. Vaikka hinta olisi edullinen ei ostajia löydy. Eucaliptus taloyhtiön VPO asunnot jäävät täyttämättä, sillä tuettujen asuntojen ostajista 40% pitää alueen sijaintia liian etäänä keskustasta ja 30% kertoo ettei pidä asuma-alueesta.

Tiedot: El Mundo

Jaa:

Alennusta plusvalía verolle

Rakennusmiehiä Norjaan