Vertaa asuntoja

Muuttajien tarinoita: Osa 5 Lapsiperheen matka aurinkoisempaan arkeen – GP isoisän vierailu

Muuttajien tarinoita: Osa 5 Lapsiperheen matka aurinkoisempaan arkeen – GP isoisän vierailu

  • 28/12/2016

Lapsenlapset ovat isovanhemmille niin tärkeitä, että toisinaan eläkepäiviksi suunniteltu muutto Espanjaan ei toteudu eroikävän vuoksi. Tällä kertaa lapsenlapset muuttivat Espanjaan ja isoisä käy heitä täällä katsomassa.

Ullstedin perheen muutto aurinkoisempaan arkeen on sujunut hyvin ja joulukuussa kävi myös Emman isä Seppo Jarva tutustumassa perheen uusiin kotimaisemiin. Isoisästä sukeutui GP eli grandpap ja tämä nimi on nyt ihan vakiintunut Sepon kutsumanimeksi. Emman ja perheen muutto oli itsekin paljon matkustelevalle GP:lle ihan järkevän oloinen teko. “Onhan arjen pyörittäminen täällä jo ihan säiden vuoksi helpompaa”, toteaa Seppo. “Emma on aina ollut sellainen sissi ja varmaan pärjää täälläkin erinomaisesti”, hän toteaa.

“Suhde lapsenlapsiin on tärkeä ja pidämmekin yhteyttä Skypen välityksellä jolloin näemme toistemme arkistakin elämää.  Onneksi olen itse hetkessä elävä tyyppi, joten en ikävöi asioita, jotka eivät sillä hetkellä ole läsnä. Ja kun olen täällä, niin sitten olen läsnä kunnolla. Ja kyllä tässä katraassa sitä tekemistä riittääkin”, nauraa Seppo.

Luca on perinyt GP:n musikaalisuuden ja on mukana muun muassa uudella Kalevi Kullasvaaran taiteilijanimellä ilmestyneellä Pikkukaupungin blues -videolla.

Katso video, jossa Seppo kertoo ajatuksia kaukoisovanhemmuudesta ja musisoi Lucan kanssa.

Alkuperäinen artikkeli on julkaistu 28.12.2016 ja päivitetty 16.1.2019.