Näillä keinoin hyvä tuoksu kylpyhuoneeseen

Julkaistu: 28.11.2017
AsuminenSisustus ja puutarha
add one

Ihmeaine ruokasooda toimii myös kylpyhuoneessa ja itsetehty ilmaraikastin voi olla lempituoksuasi.  Jokapäiväinen tuuletus on kuitenkin aina ykkönen.

Tuuletus on avainasemassa kylpyhuoneen ja koko asunnon raikkauteen. Tämä yksinkertainen rutiini poistaa huoneilmaan yön aikana kertyneet bakteerit, virukset ja tunkkaisen tuoksun. Jos mahdollista niin avaa ovet tai ikkunat jotta asuntoon saadaan ristiveto, näin tuuletus on tehokasta.

Ilmanvaihto

Espanjassa asunnon ilmanvaihtoon ei ole aikaisemmin kiinnitetty samanlaista huomiota kuin esimerkiksi Suomessa.  Uusimista asunnoista keskusilmastointi saattaa jo löytyäkin. Vanhemmissa kiinteistöissä, joissa kylpyhuone sijaitsee keskellä asuntoa on kylpyhuoneen ovi aina hyvä pitää auki. Muuten kosteus ei pääse poistumaan sieltä ja hometta voi ilmetä nopeastikin. Suihkun jälkeen on hyvä kuivata lastalla seinät ja suihkun lattia. Tämä nopeuttaa tilan kuivumista. Suihkun jälkeen kosteat pyyhkeet on hyvä kuivata muualla kuin ikkunattomassa kylpyhuoneessa. 

Pyyhkeet

Myös kosteiksi jääneet käsipyyhkeet tuovat tunkkaisen tuoksun koko kylpyhuoneeseen. Vaihda pyyhkeet riittävän usein ja hyvä keino on ripustaa käsipyyhkeet aina yön ajaksi kuivamaan vaikka suihkutangon reunalle tai oven päälle. Muista myös kuivattaa pestyt pyyhkeet kunnolla, sillä kosteana kaappiin viikatut pyyhkeet eivät tuoksu hyvälle.

Tee oma ilmanraikastin

Kylpyhuoneeseen saa hyvän tuoksun omatekoisen raikasteen avulla. Valitse oman lempituoksun öljy, esimerkiksi laventeli tai appelsiini. Sekoita muutama tippa öljyä pieneen vesimäärään ja suihkuta seosta kylpyhuoneeseen sumutinpullolla. Voit myös laittaa tuoksua pieneen kauniiseen lasiastiaan ja sijoittaa koristeeksi avohyllylle.

Poista pahat hajut ruokasoodalla

Hajun poistaminen huoneilmasta onnistuu sekoittamalla vettä, pari ruokalusikallista ruokasoodaa sekä pari tippaa tuoksuöljyä. Ruokasooda imee pois pahan hajun asunnosta muutamassa päivässä. Jos paha haju nousee viemäreistä voivat ne olla tukkeutuneita ja tukokset voi poistaa kotitekoisella puhdistusaineella. Laita astiaan keitettyä vettä ja lisää joukkoon valkoviinietikkaa ja ruokasoodaa. Sekoita seos hyvin ja kaada se tukkiutuneeseen viemäriin. Tukos liukenee pois ja jos ongelma jatkuu toista käsittely muutaman päivän päästä. Jos paha haju nousee vessanpytystä voidaan omatekoisella puhdistusaineella puhdistaa myös pönttö ja viemäri. Sekoita ruokasoodaa ja merisuolaa keitettyyn veteen ja kaada seos vessanpönttöön. Anna vaikuttaa vähintään kuusi tuntia. Jos viemärit ovat tukossa, niin lattiakaivon avaaminen ja sen putsaus voi olla paikallaan. Espanjassa tosin vanhemmissa kiinteistöissä lattiakaivo on sijoitettu lattialaatojen alle, joten sen puhdistaminen ei onnistu!

Nopea keino hyvän tuoksun tuomiseksi ovat tuoksusaippuat ja aromikynttilät jotka tuovat nopeasti uuden tuoksun kylpyhuoneeseen.
Tiedot ja kuvat: Habitissimo
Jaa:

Mijasissa ohjattuja vaellusreittejä

Málagassa taas taksilakko

add one