Omakotitalot menevät Espanjassa kaupaksi

Julkaistu: 06.07.2021
AsuminenOstaminen ja vuokraaminenUusimmat
add one

Kiinteistörekisteritiedot osoittavat, että Espanjassa on viime aikoina mennyt kiinteisömarkkinoilla kaupoiksi eniten rivi- ja omakotitaloja.

Rivi- ja omakotitalojen kauppoja on tehty Espanjassa viime kuukausina ahkerimmin sitten vuoden 2007, jonka jälkeen kiinteistömarkkinat hiljensi muutamaksi vuodeksi ensin finanssikriisi ja sittemmin jarrulle nousi hetkeksi koronapandemia.

Kuluvan vuoden ensimmäisellä kolmanneksella koko maassa tehtiin 47.536 rivi- ja omakotitalokauppaa eli talot vaihtoivat omistajaa 573 kiinteistön päivävauhdilla.

Myös kerrostaloasuntojen kauppa on piristynyt. Toukokuun aikana Espanjassa ostettiin 44.435 osakekiinteistöä, joka on ainoastaan 3,8 prosenttia vähemmän kuin vastaavana aikana 2019 ja 108 prosenttia enemmän kuin toukokuussa 2020 pandemian juuri lähdettyä leviämään.

Kiinteistörekisterin tietojen mukaan alkuvuonna ovat omistajaa vaihtaneet neliömäärältään suuremmat asunnot kuin edellisvuosina. Keskimäärin myydyissä käytetyissä asunnoissa on nyt pinta-alaa 102,9 neliömetriä ja uusissa 111,4 m2.

Katso myös millaiset kiinteistöt myyvät parhaiten Espanjan kiinteistömarkkinoilla.

Teksti: Arto Ryynänen / Espanjan Sanomat
Lähteet: Colegio de Registradores, El Mundo, kuva: Pixabay

Jaa:

Kuinka paljon eläminen Espanjassa maksaa?

Hinta-laatusuhteeltaan parhaat oluet Espanjassa ovat…

add one

Mitä mieltä olet uudesta Espanja.Com-sivustosta?

Anna meille palautetta, niin voimme kehittää sivustoa yhdessä parempaan suuntaan.